З яким вітаміном пов’язані депресія і погана пам’ять

Нове дослідження вчених з Університету Кентуккі дозволяє припустити, що низький рівень вітаміну D в вашому раціоні може привести до пошкодження мозку.

На додаток до того, що вітамін D необхідний для підтримки здоров’я кісток, нові дані показують, що він також грає важливу роль в роботі інших органів і тканин, в тому числі мозку.

Дослідження показало, що пацюки середнього віку, яких годували продуктами з низьким вмістом вітаміну D протягом декількох місяців, стали гірше міркувати і запам’ятовувати.

Це підштовхнуло вчених до думки про те, що причиною погіршення пам’яті у літніх людей може бути не тільки в тому, що людина старіє, але ще і в дефіциті вітаміну D.

Раніше низький рівень цієї речовини в організмі вже пов’язували з хворобою Альцгеймера, а також з розвитком деяких видів раку і серцевих захворювань.

У той же час інша група вчених з Університету Лойола в Чикаго виявила зв’язок між нестачею вітаміну D і депресією у жінок: після того як їм почали давати високу дозу цього вітаміну, у більшості покращився настрій і зникли симптоми депресії.

Дослідники рекомендують кожній людині 10-15 хвилин в день перебувати на сонці або приймати вітамін D, який можна купити в аптеці. Для впевненості у правильності своїх дій можна перевірити свій рівень цього вітаміну в крові, здавши аналіз.
Джерело

Поділись


Новини партнерів