Жіноча інтимна гігієна: 5 правил, які потрібно запам’ятати

У більшості жінок правильна гігієна інтимної зони займає багато часу, зусиль і клопоту. Особлива увага приділяється виділенням з піхви – їх неприємний або специфічний запах змушує жінку хвилюватися.

Занепокоєння обгрунтовано, так як неприємний запах може бути симптомом інфекції або ряду гінекологічних захворювань. Однак деяким жінкам це аж ніяк не заважає вдаватися до тимчасових рішень проблеми, наприклад, використовувати духи і засоби по догляду, які найчастіше тільки погіршують ситуацію. Крім того, важливо знати, що природна мікрофлора піхви має кисле середовище, тому легкий кислуватий запах є нормою. Дотримуйтесь цих 5 простих рекомендацій по догляду за інтимною зоною, і тоді проблеми неприємного запаху і деяких захворювань статевої системи будуть для вас неактуальні.

1. Ретельніше мийтеся
Це не означає, що потрібно наносити більше мила або замінити його на господарське з високим вмістом лугу в складі. Все навпаки. Ви повинні користуватися засобом з відповідним для цієї делікатної зони рівнем рН. Також правильною звичкою є підмивання теплою водою. Важливо пам’ятати, що здорова мікрофлора піхви складається з мільйонів корисних бактерій і мікроорганізмів, які пригнічують розмноження шкідливих мікробів.

2. Не допускайте зневоднення організму
Достатній об’єм щодня випитої води – це ключ до правильного функціонування всього організму в цілому, в тому числі і репродуктивних органів, які від природи при належному догляді здатні підтримувати природні захисні функції.

3. Додайте в свій раціон більше йогуртів

Хоча це може звучати трохи дивно, але через високий вміст лактобактерій йогурти допомагають підтримувати рівень рН у піхві на відповідному рівні, що в свою чергу захищає жінку від появи грибків і бактерій, що викликають неприємний запах.

4. Їжте більше фруктів
Доведено, що жінки, які регулярно вживають свіжі фрукти, рідше страждають від вагінальних інфекцій і, як наслідок, не відчувають проблем з неприємним запахом в інтимній зоні.

5. Регулярно відвідуйте гінеколога і не ігноруйте сигнали свого організму

Рекомендується відвідувати гінеколога не менш одного-двох разів на рік, а також відразу при виникненні таких симптомів, як неспецифічний запах або колір виділень, свербіж, печіння.

Кожна жінка повинна приділяти особливу увагу інтимній гігієні з урахуванням індивідуальних особливостей.

Поділись


Новини партнерів