Метастази: що змушує ракові клітини переміщатися?

Метастази є однією з основних причин смерті від раку. Поширення онкопатології обумовлюють білки онкогени, які мутували. Вони стимулюють неконтрольоване ділення ракових клітин і їх поширення по організму людини. Але як саме онкогени беруть участь в переміщенні і уттворенні метастазів? Співробітникам Онкологічного центру Гавайського університету (University of Hawaii Cancer Center), США, вдалося отримати нову інформацію в цьому поки що мало вивченому питанні.

Вчені зосередилися на дослідженні того, як онкогени і пов’язані з ними сигнали призводять до порушення нормальних процесів в клітині і активують інвазивну поведінку ракових клітин. Дані та ключові висновки цього дослідження опубліковані в журналі «Proceedings of the National Academy of Sciences». Вчені з’ясували, що онкогени використовують білок RSK2, необхідний для переміщення ракових клітин. Ця речовина формує сигнальний вузол, який включає білки LARG і RhoA. Активація цієї структури і призводить до руху ракових клітин.

Читайте також: Цей фрукт допоможе в боротьбі з раком

Отримані дані допомагають краще зрозуміти механізм поширення раку і можуть бути корисними для розробників ліків для лікування онкологічних захворювань, зокрема пухлини головного мозку, меланоми і раку молочної залози, як вважають автори дослідження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів