Названий тип людей з великим потенціалом здоров’я

Вчені поділилися отриманими даними, згідно з якими найбільш міцним здоров’ям виділяються любителі довше поспати.

Ті люди, які люблять поспати, хворіють в середньому в п’ять разів рідше, встановили фахівці. 4-річне дослідження фахівців показало: і якість, і протяжність сну корелюють з показниками здоров’я.

Зокрема, виявилося, що любителі поспати хворіють в середньому в п’ять разів рідше за тих, хто більше 8% часу проводить в ліжку бадьорими.

Також було встановлено, що люди, які сплять менше 7 годин за ніч, в три рази частіше хворіють нежиттю, ніж ті, хто спить мінімум 8 годин.

“Чим коротшим і неспокійним є сон, тим більше шансів захворіти. Навіть незначні порушення сну збільшують ризик потрапляння в організм інфекції”, – констатували автори проекту. У їхніх експериментах взяли участь 153 учасники, які не мали до початку дослідів проблем зі здоров’ям.

Читайте також: П’ять найшкідливіших продуктів для серця на думку кардіологів

За станом їх організму велося ретельне спостереження, при цьому окремо фіксувалися характеристики сну. У певний момент добровольцям цілеспрямовано ввели вірус. У хворих людей аналізувалися імунні реакції.

З’ясувалося, що найкраще з вірусом справлявся організм людей, які спали міцно, або ж мали звичку спати довго. Раніше в медичних колах висловлювалася думка про те, що люди, які сплять довше 7-8 годин, ризикують нашкодити здоров’ю. Вчені заявили, що в ході свого розслідування вони не знайшли підтверджень цієї точки зору.

Джерело

Поділись


Новини партнерів