П’ять найшкідливіших продуктів для серця на думку кардіологів

Споживання великої кількості продуктів з “прихованими” жирами і сіллю є головною причиною серцево-судинних проблем.

Не економити на їжі, зовсім не означає харчуватися корисно для серця і судин, кажуть лікарі-кардіологи.

Ось п’ятірка продуктів, які є небезпечними для серця і судин:

  • Всі вироби з модифікованими жирами: здобне печиво, торти з кремом, жирні сири.
  • Копчені і сирокопчені ковбаси, покупні паштети (в них дуже багато жиру), шпроти.
  • Ікра – червона і чорна.
  • Шампанське і шипучі вина.
  • Пиво – більше 0,5 в день для чоловіків і більше 0,33 для жінок.

Високий тиск часто взагалі не відчувається.

Думка про те, що високий тиск не можна не відчути (мовляв, обов’язково буде гупати в скронях, а серце буде шалено стукати) – великий міф. На жаль, багато гіпертоніків дізнаються реальні показники свого тиску вже на лікарняному ліжку, куди відправляються після “раптового” серцевого нападу.

Читайте також: Виявлено несподіваний засіб від старіння мозку

Коронарні артерії засмічуються поступово, і порушення судинного тонусу теж дає організму шанс, нібито адаптуватися. В результаті серце звикає працювати на межі, не доставляючи нам зовнішніх незручностей. А в один момент – гострий напад.

Щоб цього не сталося, всім людям після 35 років рекомендується хоча б раз на тиждень вимірювати тиск домашнім тонометром. Верхня межа норми – 140/80 одиниць. Всі розмови про те, що “мій нормальний тиск – 150/90”, просто дурість.

Джерело

Поділись


Новини партнерів