Лікарі розповіли, як впоратися зі стрибками тиску

Важливо вчасно розпізнати хворобу і почати відповідне лікування.

Перші ознаки гіпертонічної хвороби зазвичай мало чим відрізняються від симптомів звичайної перевтоми, тому майже половина хворих можуть почути про свій діагноз лише від лікаря швидкої допомоги, коли справа доходить до гіпертонічного кризу.

Людина відчуває дискомфорт і нездужання, але після відпочинку на деякий час перестає їх відчувати і, приймаючи хворобливі відчуття за прояви втоми, не звертається до лікаря роками. Згодом артеріальна гіпертонія може призвести до стенокардії, інфаркту або інсульту …

Шум у вухах і головний біль, запаморочення, відчуття втоми, зниження пам’яті – тривожні дзвіночки, які повинні попередити про небезпеку. Важливо вчасно розпізнати хворобу і почати відповідне лікування.

Засіб від гіпертонії

Після проходження необхідного обстеження і здачі аналізів лікар, як правило, призначає комплекс препаратів, спрямованих на попередження підвищення тиску, і дієту зі зниженим вмістом продуктів тваринного походження і солі.

Також в профілактиці і нормалізації тиску добре зарекомендував себе відвар з насіння соняшнику. Це насіння багате на нікотинову кислоту, яка здатна розширювати судини, а також покращувати кровотік.

Інгредієнти для денної норми:

1 банка (500 мл) неочищеного сирого насіння соняшнику
2 л некип’яченої води

Читайте також:Знайдений найефективніший натуральний освіжувач для рота

Приготування

Неочищене насіння добре промий, насип в каструлю, залий водою і постав на вогонь.
Після закипання води вари насіння на повільному вогні під кришкою протягом 2 годин.
Зніми каструлю з вогню, відвар проціди. Пий відвар протягом дня невеликими порціями (по 100 мл). Курс лікування – 2 тижні, після чого слід зробити перерву на 5 днів, а потім знову повторити курс. Якщо випити вказану кількість відвару тобі не під силу, зроби половину порції.

Пам’ятай, що для стійкого лікувального ефекту обов’язковий регулярний прийом відвару. Звичайно ж, забувати про призначення лікаря також не слід!

Джерело

Поділись


Новини партнерів