Знайдений найефективніший натуральний освіжувач для рота

До сих пір найдієвішим засобом для підтримки свіжого дихання серед натуральних речовин вважався ментол. Однак нові експерименти, про які пише The Daily Mail, показали: є більш надійний освіжувач для рота – це мускатний горіх.

Ополіскування ротової порожнини мускатним горіхом в 30 разів потужніше в порівнянні з ментолом і не палить ротову порожнину, встановили автори проведених випробувань. Таким чином, за їхніми словами, можна швидко освіжити дихання після страв, які мають сильний запах.

Фахівці пояснили, що освіжаючий ефект, як у ментолу, вкрай рідкісний в природі. Ця властивість ментолу пов’язана з його здатністю впливати на рецептори, які посилають сигнали прямо в мозок, і які чутливі до холоду. Але в мускатному горісі, як виявилося, міститься – неолігнан, здатний виявляти набагато стійкіший охолоджуючий ефект.

Читайте також: Корисна і небезпечна лимонна вода: негативні наслідки надмірного споживання напою

Під час експериментів добровольців просили протягом 30 секунд полоскати рот розчином води з додаванням мускатного горіха. Таке полоскання не обпалювало слизову і було в цілому більш комфортним для людей.

Вчені констатували: неолінган мускатного горіха забезпечує свіжість, що триває в три рази довше, ніж у ментолу. «Речовина працює довше ментолу через більшу молекулярну масу. Вона просто довше абсорбується », – дали вони пояснення дії мускатного горіха.

Джерело

Поділись


Новини партнерів