Цілющі трави, які подбають про вашу підшлункову

Налагодити роботу підшлункової залози допоможуть трав’яні рецепти з арсеналу народної медицини.

Загострення захворювань підшлункової залози в свята – явище нерідке. Якщо ви знаєте, що підшлункова – ваше хворе місце, намагайтеся не переїдати і не зловживати важкою їжею. Знімайте стрес повноцінним відпочинком, а не за допомогою алкоголю. Вчіться перемикатися, медитуйте, приймайте розслаблюючі ванни.

1. Зелений чай

Зелений чай – знаменитий натуральний антиоксидант, який не втомлюється дивувати нас своїми численними корисними властивостями. Так, наприклад, в статті, нещодавно опублікованій в науковому журналі “Metabolomics”, йдеться про те, що при щоденному вживанні зелений чай здатний допомогти нам поліпшити здоров’я підшлункової залози і захистити її від розвитку ракових захворювань.

Секрет зеленого чаю – в елементі під назвою галла епігаллокатехіна (EGCG), що міститься в ньому. Цей елемент впливає на ракові клітини підшлункової залози і перешкоджає розвитку пухлин. Зрозуміло, сам по собі він не є ліками, проте він значно знижує ризик виникнення хвороби.

Тому візьміть за звичку випивати чашку зеленого чаю щодня.

2. Настій з подорожника і лакриці

Суміш кореня лакриці і ложечки подорожника слід залити гарячою водою, і ви отримаєте ефективний засіб для очищення підшлункової залози.

В корені лакриці міститься молекула, яка контролює вироблення глюкози, а тому вона знімає запалення і благотворно впливає на стан підшлункової залози.

У поєднанні з подорожником лакриця стане чудовим способом уникнути появи недуг, що передують розвитку діабету, таких як, наприклад, інсулінорезистентність.

3. Настій з розмарину і шавлії

Відмінний натуральний засіб, до того ж, дуже приємний на смак. Цей настій добре пити, наприклад, після вечері.

Крім того, що він допомагає очистити підшлункову залозу, він також сприяє м’язовій релаксації, загальному розслабленню і поліпшенню якості сну.

Так, наприклад, основна функція розмарину полягає в знятті запалення і дезінтоксикації підшлункової залози. Тому оптимально буде пити настій один раз в день. Знадобиться одна гілочка розмарину і п’ять листків шавлії. Доведіть їх до кипіння у воді і дайте настоятися протягом 5 хвилин. Можна підсолодити настій медом.

Читайте також: Дисбактеріоз: простий натуральний засіб для відновлення мікрофлори кишечника

4. Властивості розторопші

Готову для заварювання розторопшу легко знайти в магазинах натуральних продуктів і навіть в аптеках. Ця цілюща рослина містить силімарин – дуже дієвий флавоноїд, який ідеально підходить для лікування і відновлення печінки і підшлункової залози.

Розторопша відмінно підійде тим, хто страждає від ожиріння печінки або від запалення підшлункової залози – вона допоможе поступово вилікувати ці органи. Силімарин, крім цього, також є антиоксидантом і антизапальним засобом, а тому сприяє зростанню гепатоцитів.

Расторопшу зазвичай включають в детокс-дієти для очищення печінки і підшлункової залози. Для приготування знадобиться ложечка насіння розторопші і склянка гарячої (кип’яченої) води. Дайте напою настоятися і випийте після їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів