Названа їжа, яку категорично забороняється підігрівати

Фахівці постійно повторюють, що немає нічого безпечнішого і кориснішого як домашня їжа, але при цьому попереджають, що після багаторазового її розігріву така їжа може завдати істотної шкоди здоров’ю.

Смертельно небезпечною може бути навіть свіжа домашня їжа, попереджають фахівці. Дієтологи сходяться на думці, що запечена, відварна або приготована на пару їжа в рази корисніше смаженої. Такі улюблені українцями страви, як котлети, битки та інше варто вживати якомога рідше, наприклад, на свята. В інший час ті ж котлети або тефтелі краще запекти в духовці, а рибне філе – приготувати з овочами на пару.

У великій кількості смажені продукти можуть спровокувати серйозні проблеми зі шлунком, печінкою, негативно відбитися на роботі нирок і навіть стати причиною виникнення онкології. При цьому такі страви ні в якому разі не можна підігрівати на тій же сковороді, на якій вони смажилися.

“Вся справа в смаженій олії, повторний підігрів якої вивільняє токсичні компоненти, які безпосередньо пов’язані з розвитком раку і хворобами мозку”, – попереджає лікар Вікторія Савицька.

Читайте також: Названо найбільш простий спосіб зберегти здоров’я

Не менш небезпечним є смажене на грилі м’ясо, особливо з рум’яною скоринкою.

Фахівці кажуть, що саме це скоринка і провокує виникнення безлічі неприємних недуг. При смаженні у верхньому шарі м’яса утворюється один з найсильніших харчових канцерогенів – акриламід. Причому, чим сильніше засмажити м’ясо, – тим більше його у вашій тарілці. Це ж стосується шкварок, чебуреків, нагетсів, смажених пиріжків і тому подібного. Від цих продуктів краще відмовитися раз і назавжди, а з шашликів і стейків обов’язково зрізайте рум’яну скоринку, якою б апетитною вона не здавалася.

Джерело

Поділись


Новини партнерів