Названо найбільш простий спосіб зберегти здоров’я

На сторінках видання Power Of Positivity фахівці розповіли про те, що обійми є простим і доступним засобом профілактики поганого самопочуття. На відміну від ліків з аптеки, обійми не варті абсолютно нічого, але здатні захистити від багатьох неприємностей і проблем зі здоров’ям, констатували вчені.

Звичка обніматися з близьким і коханим чоловіком сприяє підвищенню вироблення в організмі гормону окситоцину. Завдяки цьому не тільки зміцнюється емоційний зв’язок, але і поліпшується стан імунітету, відзначили лікарі.

Окситоцин – це нейромедіатор, який допомагає організму отримувати максимум користі від дії «гормону щастя» серотоніну. Людина стає менш чутливою до впливу стресу, у неї зменшуються прояви дратівливості і тривоги.

Читайте також: Названо найважливіші речовини для правильного функціонування організму

«Окситоцин пригнічує дію кортизолу, чия висока активність завдає великої шкоди серцево-судинній системі. Крім того, що окситоцин перешкоджає звиникненню ахворювань серця, він сприяє хорошому сну і покращує сексуальне життя, оскільки діє як власна віагра для організму», – розповіли медики.

Обійми підсилюють відчуття задоволеності життям, грають роль соціальної підтримки і допомагають легше переносити застудні захворювання, додали дослідники.

На їхню думку, для підтримки гарного самопочуття обніматися потрібно щодня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів