Названо 9 найпотужніших природних антибіотиків

На жаль, антибіотики не є безпечними, оскільки вони не тільки знищують хвороботворні мікроорганізми, а й корисні бактерії, необхідні для правильного травлення.

Природні антибіотики є потужною альтернативою, і ви можете використовувати їх для лікування інфекцій, без будь-яких побічних ефектів.

1. Екстракт насіння грейпфрута

Екстракт насіння грейпфрута є потужним природним антибіотиком. Екстракт кісточок грейпфрута є універсальним препаратом, який може бути використаний при будь-яких бактеріальних, вірусних і грибкових захворюваннях.

Вчені вже давно вивчили силу насіння грейпфрута, яка знищує бактерії. Каліфорнійський університет Biochemistry, провів велику кількість досліджень. Кожне з яких підтвердило, що насіння грейпфрута вбиває бактерії, віруси, грибки і паразити.

Екстракт насіння грейпфрута допомагає як людям, так і тваринам. Бактерії не розвивають стійкість до цих природних антибіотиків.

2. Колоїдне срібло

Розчин колоїдного срібла є безпечним антибіотиком, без токсичних речовин, і він ефективний у знищенні понад 650 вірусів, бактерій і грибків. Перед пеніциліном, який був відкритий в 1938 році, срібло було єдиними ліками від багатьох хвороб.

У 1983 році Департамент охорони здоров’я та соціальних служб визнав колоїдне срібло безпечними ліками. Проте, фармацевтична промисловість швидко розвивалася, і люди незабаром забули про розчин колоїдного срібла.

3. Ехінацея

Ехінацея запобігає інфекції і зміцнює резистентність організму людини, стимулюючи вироблення лімфоцитів.

Лімфоцити – клітини в сполучній тканині, що відповідають за імунну відповідь і імунну пам’ять. Вони грають захисну роль в організмі, стимулюють вироблення антитіл і беруть участь в імунній відповіді. Таким чином, ехінацея запобігає захворюванням і стимулює процес загоєння ран.

Ехінацея зміцнює імунну систему, і бореться з бактеріальними і вірусними інфекціями. Це особливо ефективно при лікуванні застуди, грипу, запаленні вуха, і інших захворювань.

4. Прополіс

Це смолиста речовина, яку отримують з рослинних соків, які бджоли збирають з різних трав. Бджоли використовують прополіс для підтримання гігієни своїх вуликів, і захисту його від зловмисників, особливо інфекцій. Наука підтверджує, що вулик є найбільш стерильною частиною природи – завдяки прополісу!

Прополіс вже давно використовується як природний антибіотик. Він допомагає в боротьбі з бактеріями, а також зміцнює імунітет. На відміну від звичайних антибіотиків, прополіс також знищує віруси. За даними дослідників, регулярне вживання прополісу в сезон застуди та грипу може знизити ризик їх появи на 53%.

Прополіс можна використовувати при лікуванні кашлю, болю в горлі, синуситі і тонзиліті. Мазь з прополісу є відмінним засобом для бактеріальних і грибкових інфекцій шкіри.

5. Часник

Часник відомий своїми антибіотичними властивостями. Історичні записи свідчать, що часник був використаний в боротьбі проти чуми та інших епідемій.

Вчені перевіряли його антибактеріальні властивості протягом багатьох століть. У 19-му столітті Луї Пастер підтвердив, що часник вбиває бактерії в лабораторних умовах. Сучасні дослідження підтверджують, що часник може знищити багато видів бактерій, вірусів і грибків.

Державний університет Райта порівнював ефективність часнику і пеніциліну. Бактерії виробляють стійкість до антибіотиків, але жодні бактерії не можуть виробляти стійкість до часнику.

6. Вітамін С

Вітамін С вже давно використовується в якості профілактики від хвороб, і люди добре знають його цілющі властивості.

Це природний антиоксидант. Він має певну роль в активації захисного механізму в організмі.

Вчені в значній мірі протестували його вплив на віруси і бактерії і підтвердили, що вітамін С знаходиться у верхній частині списку, коли мова йде про запобігання інфекції.

7. Масло орегано (материнки)

Масло орегано містить карвакрол, надзвичайно потужну речовину з сильними антибактеріальними властивостями.

Дослідження Джорджтаунського університету виявили, що масло орегано здатне допомогти в боротьбі з інфекціями так само, як і звичайні антибіотики.

Вчені підтвердили, що масло орегано може ефективно боротися 25 бактеріями, в тому числі бактеріями, які розвинули стійкість до антибіотиків.

Читайте також: Ці продукти врятують від підвищеного тиску

8. Екстракт оливкового листя

Екстракт оливкового листя містить олеуропеін, чудову речовину з сильними цілющими властивостями. Екстракт оливкового листя відомий своїми антимікробними властивостями, які захищають оливки від патогенів.

Вчені вже давно тестували антимікробні властивості олеуропеіна, і багато наукових журналів опублікували результати цих досліджень.

Екстракт оливкового листя є сильним антиоксидантом, він має потужні протизапальні властивості, а також знімає біль.

9. Астрагал

Астрагал є рідним для Китаю, і багато людей не знають про його цілющі властивості.

В Азії, люди використовували астрагал протягом більше 2000 років, щоб зміцнити свій імунітет і запобігти виникненню застуди та грипу. Він стимулює вироблення інтерферону, що підвищує здатність організму боротися з інфекціями.

Астрагал володіє сильними антибактеріальними і протизапальними властивостями. Він містить антиоксиданти, зміцнює імунітет, а також запобігає діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів