Ці продукти врятують від підвищеного тиску

У сучасному світі підвищений кров’яний тиск ставить життя багатьох здорових, щасливих людей під загрозу. Залежно від ступеня складності хвороби, вживання правильних натуральних продуктів може значно поліпшити стан здоров’я і без дорогих ліків. Іноді ми просто не замислюємося про корисні властивості трав, овочів і фруктів, які завжди знаходяться під рукою на кухні.

Розмарин. Розмарин вважається ще одним засобом в нетрадиційній медицині по боротьбі з високим артеріальним тиском. Крім того, цей натуральний засіб застосовують при болю в м’язах і для поліпшення пам’яті.

Шпинат. Шпинат – ще один продукт, невід’ємний помічник при зниженні високого тиску. Якщо додавати шпинат в сендвічі або в салати, ти отримаєш натуральну добавку до їжі, яка впливає на нормалізацію артеріального тиску організму. До речі, це не єдина корисна властивість шпинату.

Боби. У бобах повно поживних речовин, клітковини і важливих елементів, які знижують кров’яний тиск і зміцнюють тонус серцевого м’яза. Боби можна їсти у вигляді салату або супу кожен день.

Чорний шоколад. Я майже впевнена, що заперечувати проти цього продукту ніхто не буде, адже це елементарний засіб для хорошого настрою. Тільки будь обережна з кількістю, адже в шоколаді багато калорій.

Часник. Часник – один з кращих натуральних засобів від підвищеного артеріального тиску, адже в його складі є необхідні для цього властивості і антиоксиданти. Тому спробуй додати трохи більше часнику в щоденну їжу.

Читайте також: Гарбузовий мед як дієвий засіб для лікування печінки, нирок і сечового міхура

Банани. Так, тобі не здалося. У цих фруктах повно заліза, яке сприяє нормалізації артеріального тиску. Цей фрукт обов’язково повинен бути присутнім в твоєму повсякденному раціоні разом з іншими натуральними інгредієнтами, які знижують високий артеріальний тиск.

Соєві боби. Соєві боби стануть відмінним засобом для контролю рівня цукру в крові, адже в сої є магній і багато заліза, а ще – це відмінний снек для перекусу. Їж проварену сою з овочами.

Селера. Деякі лікарі і фахівці в області медицини радять приймати в їжу цей додатковий продукт, який знизить тиск. З селери можна вичавити сік. Для того щоб смак був більш насиченим і приємним, додай трохи яблук.

Кориця. Кориця надзвичайно корисна для людей з даною проблемою. Деякі дослідження стверджують, що кориця сприяє зниженню цукру в крові і прискорює метаболізм.

Цибуля. Цибуля вважається одним з найважливіших продуктів для профілактики серцево-судинних захворювань, зокрема, підвищеного артеріального тиску.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів