Гарбузовий мед – це не тільки приємний на смак продукт. Його регулярне вживання дозволяє позбутися від великої кількості хвороб печінки, нирок, сечового міхура і т.д. Не менш корисний він при захворюваннях ендокринної системи, а також ожирінні.
У гарбузовому меді міститься дуже велика кількість природних вітамінів і мінералів, які надають комплексну дію на організм. При цьому даний продукт абсолютно не є калорійним, тому його можна їсти, перебуваючи навіть на дієті.
М’якоть з гарбуза допомагає впоратися з атеросклерозом і недокрів’ям. Крім цього, до складу гарбуза входить селен – елемент, який відповідає за нормальну роботу ендокринної системи людини. Навіть такі страшні хвороби, як рак або опіки, можна вилікувати за допомогою гарбузового меду.
Приготувати мед з гарбуза досить просто
Для цього потрібно взяти гарбуз (краще, якщо він буде не з магазину), зрізати з нього верхню частину і вибрати насіння і середину. Після цього беремо цукор і засипаємо ним гарбуз по самі вінця. Далі на деякий час його потрібно опустити в каструлю або відро (залежить від розмірів гарбуза), і на деякий час забути про ньго.
Як тільки ви побачили, що гарбуз став м’яким – витягніть його з ємності і злийте вміст в банку. Те, що ви зливаєте – це і є гарбузовий мед. Незважаючи на те, що в його склад входить цукор, насправді даний продукт є повністю натуральним. Їжте, коли вам захочеться!
Вживаючи мед з гарбуза, можна не просто підтримати здоров’я організму на належному рівні, а й зробити його ще більш здоровим. До того ж, цей продукт сподобається як дорослим, так і дітям своїм смаком. Для того, щоб мед не зіпсувався, його необхідно поставити в холодильник. Будьте здорові!