Популярна у всьому світі ягода виявилася вкрай небезпечною

Американські дослідники виявили в полуниці найбільший вміст пестицидів, які часто стають причиною багатьох небезпечних захворювань людини.

Результати свого дослідження експерти зі Сполучених Штатів Америки опублікували в щорічному звіті американської некомерційної організації Environmental Working Group.

Фахівці проаналізували 48 популярних фруктів, ягід і овочів на основі вибірки, що включала в себе понад 36 тисяч зразків. З’ясувалося, що полуниця лідирує в списку з тринадцяти фруктів і овочів з найбільшим вмістом пестицидів. Але ж ці шкідливі речовини знайшли в 70% проаналізованих фруктів.

Читайте також: Ці продукти врятують від підвищеного тиску

У п’ятірку найнебезпечніших фруктів і овочів також увійшли шпинат, нектарин, яблука і персики. Однак саме полуниця стала абсолютним небезпечним «лідером» за вмістом шкідливих речовин. Також небезпечні пестициди знайшли в грушах, вишнях, винограді, селері, помідорах, перці і картоплі.

Вчені попереджають, що пестициди пов’язані з розвитком таких захворювань, як рак, ожиріння, хвороба Паркінсона, діабет і безпліддя. Тому рекомендують уникати надмірного вживання полуниці та інших перерахованих овочів і фруктів, особливо в не сезон їх дозрівання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів