Добре знайомий усім продукт харчування захистить від онкології

Американські дослідники з Університету Тафтса встановили, що вживання в їжу шампіньйонів ефективно як засіб захисту від раку грудей. Жінкам, у силу спадковості схильних до розвитку цього онкологічного захворювання, вчені порекомендували додати ці гриби в щоденний раціон в кількості приблизно 100 грамів.

Досліди які проводилися в Каліфорнії показали: при постійному вживанні в їжу зазначеної кількості печериць, у жінок з уже діагностованим раком грудей було зафіксовано зменшення росту пухлинних клітин. Фахівці висловилися про те, що в грибах містяться мікроелементи, які при попаданні в організм створюють своєрідний бар’єр від патогенів, що провокують розвиток запалень, які сприяють появі раку.

«У складі печериць присутні речовини, які позитивно впливають на дендритні клітини (основні борці з раком), що сприяють збільшенню виробництва Т-лімфоцитів, які зміцнюють імунний захист і «не пропускають» ракові клітини, – пояснили їх дію лікарі.

В організмі людини при цьому з’являється своєрідний бар’єр від вірусів і бактерій.
Джерело

Поділись


Новини партнерів