Простий метод для позбавлення каменів в нирках

Дуже простий і ефективний метод, і його варто спробувати!

Нефролітіаз – це накопичення каменів в нирках, і цей стан може бути полегшений за допомогою простих вправ.
Загальновідомо, що вправи потрібні, щоб ваше тіло залишалося сильним і здоровим.

Вправи допоможуть поліпшити кровообіги, посилять виділення токсичних відходів, зміцнять імунну систему і поліпшать дихання.

Вправи також прискорять метаболізм.

В ході досліджень були виявлені легкі вправи, які запобігають утворенню каменів в нирках і збільшують ліквідацію існуючих каменів в нирках.

Нефролітіаз – це накопичення каменів в нирках; найбільш поширеними є кристали сечової кислоти. Камені можуть продовжувати рости в розмірах через адсорбцію додаткових кристалів.

Ці камені можуть блокувати сечоводи і можуть викликати хворобливе сечовипускання. У крайніх випадках потрібно хірургічне видалення каменів.

Якщо у вас є нефролітіаз, і ви хочете позбавитися від нього природним способом, ви можете вибрати вправи, які не є силовими.

Прикладами цих вправ є:

– прогулянки пішки і скандинавська ходьба
– легкий біг
– їзда на велосипеді
– плавання
– танці
– йога

Нижче приведені конкретні кроки по виконанню цих вправ.

1. Прогулянки
Активна прогулянка прийнятніша, ніж неспішна. Проте, якщо ви тільки починаєте, повільні прогулянки на початку будуть біліше корисні.

Надіньте зручне прогулочне взуття і візьміть з собою пляшку очищеної води.

Збільшуйте поступово тривалість і інтенсивність ходьби, тоді ваше тіло пристосуватися до вашої нової дії.

Не перестарайтеся. Коли ви відчуваєте біль або дискомфорт, зупиніться і відпочиньте. Бажана 3-годинна прогулянка 1 раз на тиждень. Ви можете збільшити інтенсивність ходьби і зменшити тривалість. Приклад: 1-годинна прогулянка щодня і 3-годинна прогулянка 1 раз на тиждень.

2. Біг підтюпцем
Запобіжні заходи такі ж, як і при ходьбі, але біг підтюпцем вимагає більше енергії; таким чином, ви повинні частіше пити воду, чим при ходьбі. Переконайтеся, що ваше взуття зручне. Ви можете використовувати колінні подушечки або брекети для підтримки ваших колін.

Кращий час для бігу – це ранній ранок. Ви можете бігати і вечорами, якщо у вас немає часу вранці.

Біг на відкритому повітрі рекомендується, тому що ви вдихаєте свіже повітря під час тренування. В деяких випадках, коли ви не можете виходити на вулицю через погоду або з поважних причин, ви можете використати бігову доріжку – в приміщенні.

3. Велосипед
Велосипед краще всього робити на свіжому повітрі, щоб насолодитися його ароматом і мальовничим видом околиць. Проте, якщо вам зручніше користуватися стаціонарним велосипедом, то, щоб то не було, зробіть це. Оскільки це збереже ваше здоров’я на довгі роки.

4. Плавання
Це освіжаючий спосіб тренування. Рекомендується освоювати різні види плавання, оскільки це допоможе ефективніше омолоджувати організм і активізувати роботу бруньок.

5. Танці
Для більшості людей танці – це не вправа. Проте, дослідження довели, що танці насправді є одним з найефективніших видів вправ.

Якщо ви новачок в танцях, то носіть зручне взуття і не високі каблуки. Розпочніть з бальних танців, а потім ви зможете перейти до джазу і сучасних танців.

Ці вправи рекомендуються для осіб з нефролітіазом. Якщо у вас є камені в нирках, ось переваги, які ви можете витягнути з цих вправ:

Як згадувалося раніше, вправи можуть допомогти усунути камені з нирок. Це пов’язано з тим, що, коли ви тренуєтеся, гравітаційне тяжіння землі прагнутиме витягнути камінь вниз по сечових канальцях і виводитися з сечею через сечовипускальний канал.

Постійний рух тіла може розбити камені на дрібніші, що полегшить їх виділення нирками.

Збільшена циркуляція крові, викликана фізичними вправами, запобіжить накопиченню кристалів у будь-якій частині тіла. Через швидше усунення відходів організму, у тому числі кристалів сечової кислоти, запобігає утворення каменів.

Сечова кислота є найбільш поширеним кристалом, який накопичується для утворення каменів в нирках.

Поради з проведення фітнес-вправ для людей з нефролітіазом

1. Якщо ви не впевнені, займатися або ні, зверніться до лікаря. Ви можете повідомити його про вправи, які ви плануєте виконувати. Коли ви відчуваєте сильний біль під час вправ, ви також повинні проконсультуватися з лікарем.

2. Гідратуйте себе правильно
Тіло полягає від 60% до 80% з води, тому клітинам потрібна вода, щоб виконувати свої фізіологічні функції. Крім того, коли відбувається серйозне зневоднення, серце знаходиться під загрозою.

Серце може несподівано зупинитися, викликаючи смерть. Отже, час від часу пийте воду під час тренування. Не пийте її одним ковтком, а приймайте нечасто, але достатню кількість.

3. Не виконуйте вправи, що вимагають від вас підняття важких предметів.
Підйом важких предметів може чинити невиправданий тиск на ваші нирки. Це може зашкодити ім.

4. Проведіть розминки перед тренуванням, розтягуючись.
Виконання цих вправ гарантує, що ваше тіло правильно налаштовано на тренування і правильно перейти в спокійний стан. Раптові і різкі зміни стану вашого тіла можуть викликати проблеми.

5. Ваші вправи мають бути регулярними, тільки так ви отримаєте бажані результати.
Дослідження показали, що люди з нефролітіазом, які регулярно тренувалися, збільшили виділення їх сечових каменів.

6. Для того, щоб вправи були дійсно ефективними, ви повинні поєднувати його зі здоровим харчуванням.
Правильно харчуйтеся, достатньо спіть і уникайте вживання алкоголю, нікотину і наркотиків.

Висновок
Фітнес-вправи для людей з нефролітіазом такі ж, як у здорових людей, за винятком двох основних вправ: важкої важкої атлетики і інтенсивних вправ .

Якщо у вас серйозні проблеми зі здоров’ям, бажано отримати консультацію лікаря перед початком зайняття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів