Вчені назвали кращі продукти для серця

Нове дослідження припустило наявність переваг для здоров’я після переходу від тваринних білків до рослинних.

Традиційно противники вегетаріанського харчування приводzть один класичний аргумент проти цього раціону – відсутність в рослинній їжі білків тваринного походження. Що ж стосується рослинних білків, то прийнято вважати, що вони набагато менш корисні для здоров’я. Однак дослідники з St. Michael’s Hospital в Канаді прийшли до протилежного висновку. Вони встановили, що заміна однієї-двох порцій білків тваринного походження на рослинні білки щодня може привести до зменшення показників трьох основних маркерів холестерину, які свідчать про ризики серцево-судинних захворювань.

Читайте також: Лікарі розповіли, що треба їсти, щоб підвищити імунітет

Переваги будуть ще більш вираженими, якщо люди почнуть поєднувати рослинні білки з іншими продуктами харчування, що знижують холестерин, на зразок рослинних стеринів, вівса і ячменю, які містять жиророзчинні волокна. Такими є результати метааналізу 112 рандомізованих і контрольованих досліджень, в ході яких люди заміняли тваринні білки на рослинні протягом трьох тижнів.

Найчастіше джерелами рослинних білків в харчуванні були соя, горіхи і боби продукти. Виявилося, що завдяки цій заміні рівень основних холестеринових маркерів можна зменшити не менше ніж на 5%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів