Японські дослідники провели експеримент за участю 1083 добровольців, в рамках якого вивчили вплив швидкості вживання їжі на ризик розвитку метаболічних порушень. Середній вік учасників дослідження становив 51 рік, і ніхто з них на момент початку дослідження не мав хронічних захворювань.
Добровольці розповіли, з якою швидкістю вони зазвичай їдять та повідомили про особливості свого способу життя і звички. Потім їх розділили на 3 групи дослідження. В першу з них включили людей, яким для їжі потрібно більше часу, в другу – учасників, які вживають їжу з середньою швидкістю, а третя група була представлена тими, хто їсть дуже швидко.
Протягом п’яти років автори експерименту спостерігали за учасниками. За період спостереження прояви метаболічного синдрому були виявлені у 84 добровольців. Після аналізу остаточних результатів виявилося, що метаболічний синдром проявився у 11,6% представників третьої групи, 6,5% учасників з другої групи і лише у 2,3% тих, хто їв повільно.