10 варіантів застосування активованого вугілля для позбавлення від токсинів

Також ви дізнаєтеся, коли активоване вугілля застосовувати не можна!

Активоване вугілля – це потужний природний засіб для видалення хімічних речовин і токсинів з організму.

Існує багато різновидів активованого вугілля. Якщо ви хочете використати його для зцілення, виберіть той, який зроблений з шкаралупи кокоса або інших природних джерел.

Активоване вугілля має безліч застосувань. У більшості випадків він використовується для лікування отруєнь і передозування ліків. Крім того, він має здатність зменшувати здуття живота і гази, знижувати рівень холестерину, запобігати похміллю і лікувати проблеми з жовчю під час вагітності.

ТОП-10 застосувань активованого вугілля

При використанні активованого вугілля надзвичайно важливо пити достатню кількість води в день. Це пов’язано з тим, що активоване вугілля може викликати зневоднення. Більше того, це допоможе вам більше ефективно позбавитися від токсинів і запобігти замку.

Окрім ефективного і безпечного лікування у разі отруєння і усунення токсинів з вашого тіла, активоване вугілля можна використати для дезодорації і дезинфекції. Більше того, воно може бути дуже ефективним при лікуванні хвороби Лайму.

Зуби і порожнина рота
Активоване вугілля надзвичайно корисне для здоров’я порожнини рота. Воно може змінити рН-баланс у роті, запобігти неприємному запаху з рота, запобігти захворюванню ясен і порожнини рота. Воно вибілює ваші зуби, адсорбуючи бляшки і мікроскопічні речовини, які викликають плями на ваших зубах. Ви повинні намочити зубну щітку і умочити в порошкоподібне активоване вугілля.

Чистите зуби, як ви регулярно робите, але не забудьте звернути увагу на ті області, які мають найбільшу кількість плям. Добре обполоснути порожнину рота теплою водою.

Щоб отримати максимальні переваги, рекомендується чистити зуби активованим вугіллям 2-3 рази в тиждень. Якщо ваші зуби стають чутливими, ви повинні припинити його використовувати.

Усуває гази і здуття живота
Активоване вугілля може ефективно боротися з газоутворенням і здуттям живота. Воно робить це, зв’язуючи побічні продукти в харчових продуктах, які викликають дискомфорт. Рекомендується приймати 500 мг за годину до їжі зі склянкою води. Потім, не забудьте випити додаткову склянку води, щоб допомогти організму видалити вугілля.

Лікує алкогольне отруєння і допомагає запобігти похміллю
Активоване вугілля допоможе видалити токсини з вашого тіла, які можуть викликати отруєння. Попри те, що воно не адсорбує спирт, воно може видаляти штучні підсолоджувачі і хімікати. Згідно з деякими дослідженнями, коли активоване вугілля приймається одночасно з алкоголем, воно може понизити концентрацію алкоголю в крові.

Видалення плісняви
Токсична пліснява викликає ниркову і печінкову недостатність, депресію, зниження функції мозку, роздратування очей, серцеві захворювання, блювоту, головні болі, важкий респіраторний дистресс і порушення функції імунної системи.

Якщо ви помітили яку-небудь плісняву, її необхідно видалити належним чином. Рекомендується носити рукавички і захисну маску, щоб ви могли не вдихати токсичну форму і вживати активоване вугілля три рази на день за 1,5-2 години до їжі, щоб видалити спори плісняви з організму.

Яблучний оцет, харчова сода, олія чайного дерева і бура можуть також використовуватися для очищення плісняви на твердих поверхнях.

Фільтрація води
Активоване вугілля використовується в системах фільтрації води через його здатність уловлювати домішки у воді, включаючи пестициди, промислові відходи, розчинники і інші хімікати. Згідно з дослідженням, фільтри з активованим вугіллям можуть ефективно видаляти фторид.

Уникати фториду надзвичайно важливо для правильної функції імунної системи, здорової печінки і нирок і хорошого стану порожнини рота.

Екстрене видалення токсинів
Активоване вугілля можна також використовувати у разі випадкового або цілеспрямованого передозування фармацевтичних препаратів і ліків. Рекомендується використовувати 50-100 мг у разі отруєння у дорослих і 10-25 мг для дітей.

Більше того, активоване вугілля можна використати при харчовому отруєнні, коли є присутніми діарея і нудота. Дорослим рекомендується приймати 25 мг при виникненні симптомів, тоді як дітям слід призначати 10 мг. Майте на увазі, що ви повинні споживати багато води при використанні активованого вугілля.

Здоров’я шкіри і тіла
Активоване вугілля також дуже ефективне для лікування вугрового висипу і запаху тіла, а також полегшує дискомфорт від укусів комах і укусів змій.

Ви повинні змішати 1 капсулу активованого вугілля з ½ столовою ложкою кокосової олії і нанести на вражену ділянку.

Ви повинні повторно застосовувати кожні 30 хвилин, поки не помітите, що свербіж і дискомфорт усунені. Для лікування акне змішайте одну капсулу активованого вугілля з 2 столовими ложками гелю алое віра і нанести на обличчя масажними рухами. Дайте висохнути, потім змийте.

Травне очищення
Активоване вугілля може видаляти токсини, що викликають алергічні реакції, слабку функцію імунної системи і окислювальне ушкодження, тим самим зменшуючи біль в суглобах, а також збільшуючи розумову функцію і енергію.

Щоб підтримати загальне здоров’я і хороше самопочуття, дуже важливо регулярно очищати травний тракт, тому що пестициди з їжі або хімічні речовини у воді, яку ми п’ємо, можуть створити токсичний тягар в нашому організмі. Щоб зробити травне очищення, рекомендується приймати 10 мг активованого вугілля за 90 хвилин до кожної їди впродовж 2 днів.

Проти старіння
Активоване вугілля може запобігти ушкодженню клітин нирок і печінки і підтримувати здорові надниркові залози. Активоване вугілля надзвичайно корисне для цих органів через здатність вимивати хімікати і токсини.

Рекомендується приймати 2 капсули в день після контакту з токсинами або дії важких металів або неорганічних продуктів. Це сприятиме здоровішій функції печінки і нирок, здоровому травному тракту і кращій когнітивній функції.

Зменшує високий рівень холестерину
Багато досліджень показали, що активоване вугілля має здатність знижувати рівень холестерину. Фактично, було показано, що загальний холестерин зменшився на 25%, холестерин ЛПНП знизився на 41%, а ЛПВП збільшився на 8% всього за 4 тижні.

Попри те, що він безпечний для використання, ви повинні знати, що деякі медичні умови, такі як кровотеча або закупорка кишківника, хронічне зневоднення, отвори в кишківнику, повільне травлення або недавня абдомінальна хірургія, можуть впливати на реакцію активованого деревного вугілля у вашому тілі.

Більше того, активоване вугілля перешкоджає поглинанню ліків, що відпускаються по рецепту. Рекомендується приймати активоване вугілля за 1,5-2 години до їжі, ліків, що відпускаються по рецепту, і добавок.

Побічні ефекти можуть виникати при вжианні наступних препаратів:

Налтрексон (використовується від алкогольної і опіоідної залежності)
Фентаніл
Hydrocodone
Acrivastine
Bupropion
Carbinoxamine
Метадон
Meclizine
Морфій
оксикодон
Umeclidinium
Acetaminophin
Морфофилсульфат Ліпосома
суворексант
Микофенолат Мофетил
Tapentadol
Мікофенольна кислота
Трициклічні антидепресанти
Теофілін
Оксиморфон

Вибирайте активоване вугілля з кокосових шкаралуп або ідентифікованих деревних порід. Уникайте порошкоподібної форми, тому що багато які з них можуть мати штучні підсолоджувачі, які повні хімічних речовин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів