Продукти для хорошого сну: що їсти на ніч, щоб міцніше заснути

Хочеш скоріше заснути ввечері, але не виходить? Спробуй на ніч поїсти …

Що, це суперечить твоїй дієті? Однак ми не наполягаємо на щільній вечері, а всього лише пропонуємо кілька продуктів, що володіють сонним ефектом. До речі, це доведено вченими.

Нічний сон

Щорічно на ринок фармацевтичних продуктів випускають десятки і сотні снодійних, седативних та інших засобів, що дозволяють швидше потрапити в обійми Морфея. Однак частина з них має значні протипоказання і побічні ефекти. А ще частина – взагалі не ефективна, а тільки розрекламована недобросовісними виробниками.

Спробуй на ніч випити чай. Зелений, чорний або білий. Саме там ти знайдеш амінокислоти, які допоможуть швидше заснути і заспокоїти нервову систему. Серед них відома амінокислота релаксації – теанін, яка допомагає розслабитися і позбутися від нав’язливих думок. А в чаї з ромашкою знайдуться компоненти, які допомагають загоювати рани, боротися із застудою і зміцнюють серце. Додай в чай ​​корицю, і ти поліпшиш пам’ять, знизиш цукор крові.

Любиш імбир? Відмінно! Його теж можна з’їсти на ніч, щоб знизити вироблення ферментів, що відповідають за неспання. Імбир взагалі здорово розслабляє, незважаючи на його пекучий і гострий смак. Крім цього, він сприяє оновленню крові і розріджує її. Те ж саме стосується лакриці, яку мало хто любить через специфічний смак. Але ж вона здавна використовується для лікування депресивних і тривожних станів, знижує вироблення адреналіну і кортизолу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів