8 причин не вживати льняне насіння

Насіння льону є одним з самих універсальних суперпродуктів, оскільки його можна додати буквально у все, до злаків і салатів до випічки. Воно забезпечує широкий спектр переваг для здоров’я, таких як зниження запалення, поліпшення травлення, прискорення обміну речовин і багато що інше.

Проте, як і будь-яка інша супер-їжа, льняне насіння також має певні обмеження у вживанні.

Щоб уникнути негативних наслідків, ознайомтеся зі списком побічних ефектів льняного сім’я!

1. Люди з кровотечами

Льняне насіння зменшує згортання крові, що означає, що це може збільшити ризик надмірної кровотечі. Тому люди, котрі страждають кровотечами або ті, хто приймає ліки, мають бути обережні при використанні льняного насіння. У разі, якщо ці пацієнти регулярно споживають льняне насіння, їм може знадобитися зміна дозування їх ліків.

2. Люди з високим кров’яним тиском

Враховуючи той факт, що льняне насіння може понизити артеріальний тиск діастоли, люди з гіпертонією, які вживають льняне насіння разом зі своїми ліками, можуть піддаватися ризику.

3. Люди з низьким артеріальним тиском

Як згадувалося вище, льняне насіння може понизити артеріальний тиск діастоли. Тому прийом льняного насіння, ймовірно, змусить кров’яний тиск стати занадто низьким у осіб з гіпотонією.

4. Діабетичні пацієнти

Льняне насіння містить омега-3 жирні кислоти, які можуть підвищувати рівень цукру в крові. Діабетики мають бути обережні відносно вживання льняного насіння.

5. Послаблюючі ефекти

Згідно з Національними інститутами здоров’я США (NIH), льняне насіння може мати послаблюючі властивості. Люди з діареєю, дивертикулітом або запальними захворюваннями кишківника, такими як виразковий коліт і синдром роздратованої товстої кишки, повинні уникати вживання льняного насіння.

6. Перешкоди в травному тракті

Якщо приймати льняне насіння у великих дозах або без достатньої кількості води, воно може викликати обструкцію кишківника або стравоходу. Тому люди, у яких є обструкція в цих областях і у пацієнтів із склеродермією, не повинні споживати льняне насіння, не консультуючись з лікарем.

7. Ефекти передозування

Згідно NIH, наслідки передозування льняного насіння, які були досліджені на тваринах, включають швидке дихання, проблеми з ходьбою, слабкість і задишку. Серйозніші побічні ефекти передозування включають параліч і судоми.

8. Гормон-чутливі стани

Враховуючи той факт, що льняне насіння діє аналогічно естрогену, цілком імовірно, що він може погіршити деякі гормонально-чутливі стани. Наприклад, жінки, які щодня вживають льняне насіння, можуть випробовувати зміни в менструації.

Більше того, люди з раком грудей, яєчника або матки, а також з міомами матки, ендометріозом і синдромом полікистозних яєчників, мають бути обережні при прийомі льняного насіння.

Проте, є дослідження на тваринах, які припускають, що льняне насіння захищає від гормонально-залежного раку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів