Надзвичайно корисні продукти для лікування шкіри та кишківника

Найбільш шкідливими продуктами для кишківника є оброблені харчові продукти. Вони містять токсичні елементи у своєму складі. Жоден з таких продуктів не перетравлюється правильно.

Але є і багато корисної їжі.

Серед тих продуктів, що сприяють поліпшенню роботи кишківника та стану шкіри, можна назвати такі:

Бульйон з кісток

Майже кожен куштував цю страву ще з дитинства. Це традиційна страва для хворих. А крім того, такий бульйон містить колаген, надзвичайно корисний компонент для лікування шкіри та кишківника.

Трав’яний чай

Є безліч видів трав’яних чаїв, які є високоефективними від хронічних інфекцій.

Один із них відомий під назвою «Шведська гіркота», що добре себе зарекомендував для лікування певних хвороб. Він ідеально підходить для нормалізації роботи шлунка.

Зелені та квашені овочі

Деякі квашені овочі містять корисні пробіотики для нормалізації рівня внутрішнього балансу мікроорганізмів. Така їжа сприяє відновленню функції кишківника і допомагає покращити стан шкіри.

До свого раціону варто додати такі продукти:

  • Квашена капуста
  • Кімчі

Печінка

Це ідеальний продукт, збагачений біологічними речовинами, що добре всмоктуються. Однак не потрібно зловживати цим продуктом.

Кокосова олія

Деякі види жирів є дуже важливими для лікування кишківника і відновлення нормального стану шкіри. Кокосова олія насичує організм природними протимікробними елементами. Окрім того, вона дуже корисна для здоров’я епідермісу.

Ферментовані продукти

Певні види ферментованих продуктів із вмістом лактози, наприклад, кефір, збагачені корисними пробіотиками. Це дуже важливо для шкіри, оскільки завдяки споживанню таких продуктів вона набуває привабливішого зовнішнього вигляду.

Ферментована олія печінки тріски є іншим корисним інгредієнтом. Така олія збагачена певними поживними речовинами: вітамінами A, D та K2. До того ж, це прекрасний засіб для лікування шкіри.

Зв’язок між кишківником і шкірою

Псоріаз – це найбільш характерний приклад того, як організм намагається позбутися токсинів, які накопичилися всередині. Для цього, він фільтрує їх через стінки кишківника. Цей процес називається «синдромом подразненого кишківника».

Різні дослідження свідчать про те, що  пацієнти, які мають подібні захворювання, приміром хворобу Крона та виразковий коліт, також мають проблеми зі шкірою.

Крім того, целіакія зазвичай теж викликає проблеми зі шкірою. Висока нестерпність до глютену проявляється через появу вад на шкірі.

Поділись


Новини партнерів