Багато людей зберігають яйця на верхній полиці бокових дверцят холодильника – адже там значок спеціальний є, та й всі так роблять … Однак вчені вважають, що зберігати яйця потрібно в іншому місці.
Британський експерт з вибору та зберігання продуктів харчування Влатка Лейк вважає, що якщо розмістити яйця в бічних дверцятах холодильника, вони зіпсуються раніше закінчення терміну придатності.
Це пояснюється тим, що яйця будуть перебувати в умовах постійно мінливих температур, через те що дверцята відкриваються і закриваються.
Влатка Лейк радить зберігати яйця в магазинній упаковці (якщо вона картонна) на середній полиці холодильника. При цьому потрібно тримати яйця подалі від будь-яких продуктів, які сильно пахнуть, адже шкаралупа має пористу структуру, і яйця легко вбирають в себе всі сильні запахи, що може негативно позначитися на їх смакові якості.
А щоб уникнути ймовірного зараження яєць, лоток з ними і сире м’ясо потрібно тримати в максимально віддалених один від одного місцях холодильника.
Оптимальна температура для підтримки свіжості і якості яєць становить 20 градусів, так що в певні пори року їх можна спокійно зберігати і поза холодильником.
Що стосується приготування смачних страв, то досвідчені шефи рекомендують діставати яйця з холодильника і нагрівати до кімнатної температури протягом 30 хвилин.