Рослинний раціон і кава – ідеальне поєднання для серцево-судинної системи

Люди, в чиєму раціоні присутньо багато фруктів і овочів, на 42% рідше страждали від відхилення у роботі серцево-судинної системи.

В рамках дослідження експерти з Госпіталю Маунт Синай порівнювали ефект від п’яти дієт. В першу входили червоне м’ясо, паста, смажену картоплю, фастфуд, в другу – темні листові овочі, фрукти, квасоля, риба, в третю – десерти, хліб, солодкі сніданки, шоколад, цукерки. У четвертій дієті були яйця, смажені страви, м’ясо, оброблені м’ясні продукти, солодкі напої, в п’ятій – соуси для салату, зелені листові овочі, томати, вершкове масло, вино.

Читайте також: Ефективне лікування гіпертонії без ліків!

Для тестування дієт вчені зібрали 15569 добровольців, за чиїм раціоном стежили протягом чотирьох років. Виявилося, що переважання в раціоні зелених листових овочів, фруктів, бобових, цільнозернових продуктів, риби, обмеження м’яса, насичених жирів, трансжирів, рафінованих вуглеводів і продуктів з високим вмістом доданих цукрів допомагало запобігти розвитку серцевої недостатності.

А інша група дослідників довела: збільшення показників споживання кави на одну чашку в тиждень давало зниження ризику серцевої недостатності на 7% і інсульту на 8% в порівнянні з повною відмовою від кави.

Поділись


Новини партнерів