Гіпертонія – це хвороба, від якої люди страждають різного віку. Якщо говорити про тих, хто переступив рубіж в 60 років, то вони знають про цю хворобу не з розповідей знайомих. Згідно зі статистикою, половина людей, що вступили в настільки поважний вік, мучаться через підвищений тиск.
Якщо було прийнято тверде рішення позбавитися від хвороби, не використовуючи при цьому ліки, то варто пильну увагу приділити такому елементу, як магній.
Останні наукові дослідження дають підстави стверджувати, що саме брак магнію призводить до розвитку гіпертонії в 80% випадків.
За запевненням вчених, в найближчому майбутньому магній зробить справжню революцію не тільки в терапії, але і в профілактиці гіпертонії. Тому якщо вже є проблеми з тиском певного характеру, то не варто відкладати в довгий ящик початок прийому магнію.
Скільки магнію потрібно приймати?
Щоб визначити, скільки магнію потрібно людині щодня, потрібно виміряти його вагу і зріст. Потім, виходячи з цих показників, вираховується дозування мікроелемента. Природно, чим більше важить людина, тим більше йому потрібно магнію. Для лікування гіпертонії, необхідно вживати протягом першого місяця підвищену дозу. Вживати магній необхідно щодня, без пропусків – це обов’язкова умова для людей, які страждають на гіпертонію.
Якщо орієнтуватися на середні показники, то:
Людям вагою до 65 кг, Необхідно приймати від 200 до 400 мг магнію.
Людям вагою від 65 і до 80 кг – від 400 до 600 мг цього мікроелемента.
людям більше 80 кг – до 800 мг магнію.
Слід розуміти, що ці показники є усередненими і кожна людина визначає для себе індивідуально, скільки йому необхідно прийняти магнію. При цьому орієнтуватися потрібно на стан організму. Якщо після 2 3 денного прийому продовжують мучити запори, то дозу слід підвищити. Якщо ж, навпаки, стілець став рідким – зменшити, або зовсім відмовитися від прийому. Через кілька днів, слід відновити вживання магнію, але в дещо меншій дозі.
У яких продуктах міститься магній?
Цей корисний мікроелемент можна отримувати не тільки у вигляді добавок до їжі, але і з самої їжі, тому, важливо знати, в яких продуктах його вміст зашкалює, а в яких магнію не так вже й багато.
Серед рослинних продуктів чемпіонами за вмістом необхідного для організму мікроелемента стали:
Морські їжаки (в тому числі і ікра) – 1016 мг
Рисові висівки – 781 мг
Висівки пшениці – 611 мг
Кунжут (білий і чорний) – 640 мг
Гарбузове насіння – 535 мг
Кавунове насіння – 515 мг
Насіння льону – 392 мг
Бразильський горіх – 376 мг в (обережно, можна отримати отруєння селеном !)
Кешью – 292 мг
Мигдаль – 268 мг
Кедрові горіхи – 251 мг
Арахіс – 176 мг
Фундук – 163 мг
Волоський горіх – 158 мг
Фісташки і пекан – 121 мг
Насіння соняшникове – 157-317 мг
Какао порошок – 25 мг в 1 чайній ложці!
Палтус – 107 мг
Рисові висівки містять 781 мг магнію на 100 грамів продукту! Якщо порівняти з рекомендованою добовою дозою, то в середньому – це «заряд» магнієм на 2 дня.