Як лікувати дрібні рани, порізи, подряпини

У побуті небезпека підстерігає нас на кожному кроці: ми можемо подряпатися об цвях, порізатися об осколок скла або край кришки консервної банки. На природі ви можете подряпатися до різних гілочок і сучків. І ось, відбулося – ви поранилися! Кров, звичайно, не біжить струмком, але все одно неприємно і знову ж таки, можливість інфекції не треба скидати з рахунків. Що ж треба робити і як лікувати дрібні рани і подряпини? 

1. В поході серед хвойних дерев, типу сосни, ялинки, ялиці, дуже легко знайти відмінний засіб від дрібних ран і порізів. Свіжої смолою цих дерев, так званої живицею, щодня змащувати ранки, тріщинки на шкірі рук, виразки. Лікувальний результат не змусить себе чекати.

2. У лісі, буквально під ногами, знаходиться дуже сильний кровоспинний засіб – звичайний гриб-дощовик. Білий м’яч гриба розрізається на дві половинки і внутрішньою м’якоттю прикладається до пораненого місця. Кровотеча припиняється відразу і загоєння рани проходить без нагноєння і дуже швидко.

Якщо гриб-дощовик вже дозрів і став коричневого кольору, то можна використовувати грибні спори, припудрюючи ними рану. Дія грибних спор така ж, як і у м’якоті гриба, тим більше, що дозрілий гриб-дощовик можна зібрати про запас, оскільки грибні спори мають здатність добре зберігатися.

Поділись


Новини партнерів