7 звичних продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок!

Лікарі і дієтологи постійно твердять про те, як важливо снідати. Від першого прийому їжі залежить те, як людина буде відчувати себе протягом дня. Але, на жаль, багато зранку ігнорують це правило і йдуть на роботу голодними або їдять що попало.

Деякі продукти, які ми вважаємо здоровими і їмо на сніданок, зовсім не є такими. Думаєте, що на сніданок потрібно їсти йогурт з бананом, пити свіжовичавлений сік або ароматну каву? .. Як би не так! Вчені склали список продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок.

Що не можна їсти на голодний шлунок

Банани

Хоча банани у нас не ростуть, вони вже давно перестали вважатися екзотичними фруктами і стали частиною повсякденного раціону. Незважаючи на всю користь цього продукту, він може принести шкоду, якщо його вживати не в той час. Банани повільно перетравлюються. Якщо їсти їх на голодний шлунок, може виникнути здуття живота з неприємними відчуттями. Їжте банани через годину після основного прийому їжі. Якщо постійно вживати банани на порожній шлунок, то можна порушити кальцієво-магнієвий баланс в організмі.

Десерти

Цукор збільшує вироблення інсуліну, який перевантажує підшлункову залозу, що тільки що «прокинулась». В результаті можна заробити цукровий діабет.

Кава

«Запорука бадьорого ранку – це запашна кава з кращих зерен», – стверджує актриса з телевізійної реклами. Багатьом з нас так припав до вподоби цей напій, що ми готові пити його літрами. Деякі навіть замінюють ним сніданок. Дуже і дуже даремно … Міцний напій подразнює слизову шлунка, в результаті чого з’являється гастрит. Також вживання кави натщесерце негативно впливає на печінку. Організм зранку не встиг прокинутися, а його вже навантажують серйозною роботою по її очищенню.

Молочні продукти

Це скоріше рекомендація, ніж заборона. Соляна кислота, яка знаходиться в шлунку вранці, вбиває усі молочнокислі бактерії. Організм практично не отримує користі від такого прийому їжі.

Помідори

Дубильна кислота, яка у великій кількості знаходиться в помідорах, підвищує кислотність шлункового соку. У підсумку можна заробити виразку.

Читайте також: 8 видів риби, від якої краще відмовитися

Здобна випічка

Круасани на сніданок? Вчені стверджують, що дріжджі подразнюють стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення.

Огірки

Після сніданку відчуваєте печію? Винуватцем може бути звичайний огірок. Також він здатний спровокувати підвищене газоутворення і викликати неприємні відчуття в шлунку.

Ваше здоров’я і добре самопочуття на 90% залежить від харчування. Ранковий прийом їжі є одним з найважливіших, тому не ігноруйте його.

Джерело

Поділись


Новини партнерів