4 ознаки того, що ви вживаєте багато солі

Ось що буде з вашим організмом при надмірному вживанні солі. Це важливо!

Коли ваш лікар діагностує у вас гіпертонію, це явна ознака того, що ви їсте надто багато солі.

Кожен з нас знає, що вживання занадто великої кількості натрію має багато інших негативних наслідків для здоров’я, окрім підвищення артеріального тиску.

Їжа, багата сіллю, може змусити вас почувати себе дивно або незручно. Ось 4 симптоми які зазвичай відчуваються після прийому занадто великої кількості солі:

1. Часте сечовипускання

Часті позиви до сечовипускання, зазвичай виникають після вживання великої кількості води. До речі, також це відбувається, коли ви їсте надто багато солі.

Вживання великої кількості солі примушує нирки працювати понаднормово, щоб видалити її з організму, що призводить до частих сечовипускань.

2. Регулярні головні болі

Недавнє дослідження довело, що ті, хто їсть велику кількість солі, частіше страждають від головних болів, ніж ті, хто приймає її менше. Отже, наступного разу, коли у вас буде нестерпний головний біль, спробуйте обмежити вживання солі.

3. Постійна спрага

Коли ви їсте солону їжу, у вас з’являється сухість у роті, організм починає відчувати дисбаланс води і натрію. Питна вода – кращий спосіб повернути все в норму.

4. Розсіяність

Через зв’язок між водою і натрієм, вживання занадто великої кількості солі зневоднює організм. Зневоднення впливає на здатність мозку мислити чітко, це призводить до поганої пам’яті, концентрації, а також впливає на когнітивну функцію.

Кращі способи боротьби з проблемами, викликаними надмірним вживанням солі:

зменшити вживання солі
пити більше води.
Таким чином, тіло залишатиметься збалансованим і повернеться до нормального життя. Як тільки ви нормалізуєте рівень натрію, намагайтеся тримати його під контролем.

Пам’ятайте, що рекомендоване добове вживання натрію складає більше 2300 мг.

Джерело

Поділись


Новини партнерів