Осіння пора вимагає посиленого вживання вітамінів, аби організм підготувався до сезону застуд. Особливо важливим при тім є вітамін С. Лікарі склали список продуктів, які містять найбільшу кількість цього вітаміну.
Отож, вітамін С можна отримати зі свіжої і квашеної капусти, солодкого перцю (займає перше місце за вмістом цього вітаміну серед овочів). Щоб отримати добову норму вітаміну С, достатньо 1 свіжого солодкого перцю або 200 г салату зі свіжої капусти. До речі, можливо навіть приготувати свіжий капустяний сік, такий напій допоможе й при перших ознаках застуди, запалення горла.
А ще важливо знати, що вітамін С руйнується при тривалому впливі високих температур, а також при контакті з металом (мова про алюмінієвий посуд).