Косметолог розповів, як зелений чай робить шкіру красивою та здоровою

Зелений чай допомагає заспокоїтись та розслабити стомлені м’язи. Цілком природно, що його дія добре позначається і на шкірі, пише Жіночий світ з посланням на ETimes.

Зелений чай відомий своїми антиоксидантними, протимікробними та протизапальними властивостями. Він захищає шкіру від раннього старіння, пошкоджень, спричинених впливом ультрафіолету та підвищеної чутливості. Також він чудово очищує шкіру.

Пуда Нагдев, косметолог та ароматерапевт розповів, як можна використовувати пакетики зеленого чаю, щоб зробити шкіру більш здоровою та молодою.

Якщо не викидати використані пакетики чаю, а класти їх у холодильник, їх можна буде використати в якості розслабляючого компресу для очей. Для цього змочіть їх у трояндовій воді і покладіть на заплющені очі на 10-15 хвилин. Це допомагає зняти стрес, розслабити стомлені м’язи та зняти набряклість під очима.

З вмісту чайного пакетика можна приготувати натуральний та корисний скраб. Для цього візьміть вміст двох чайних пакетиків, додайте до них чайну ложку меленої вівсянки, чайну ложку меду та половину чайної ложки лимонного соку, щоб утворилась паста. Можете додати до нього 3 краплі вашої улюбленої ефірної олії. Такий скраб можна використовувати і на обличчі, і на тілі.

З вісту двох чайних пакетиків можна також зробити зволожуючу маску, якщо вони все ще вологі. Їх потрібно змішати з чайною ложкою глини, чайною ложкою апельсинової цедри та чайною ложкою кисломолочного сиру, щоб утворилась паста. Її потрібно наносити на обличчя та шию на 10 хвилин.

Щоб приготувати освіжаючий тонік для обличчя, покладіть 5 використаних пакетиків зеленого чаю в 200 мл води, додайте до них кілька шматочків лимону, 1 чайну ложку яблучного оцту, і 5 крапель олії чайного дерева/лимона/розмарину/базиліка, або іншої, що є у вас в наявності. Процідіть цю суміш в холодильник на ніч, потім процідіть та перелийте у пляшечку з розпилювачем. Такий тонік можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Поділись


Новини партнерів