Як шпинат пришвидшує ріст волосся

Шпинат – це суперздоровий зелений листовий овоч. Дієтологи рекомендують зробити листову зелень частиною свого щоденного раціону, адже вона містить величезну кількість поживних речовин, яких наш організм потребує, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Шпинат містить мало калорій та багато клітковини, тому він ідеально підходить для тих, хто худне. Крім того, шпинат містить магній, калій, фолати, білки та велику кількість вітамінів. Це, серед іншого, робить його корисним для волосся.

Якщо ви помічаєте надмірне випадання волосся, його сухість та ламкість, вам слід перейти на здоровий раціон. Отримання поживних речовин у рекомендованій кількості допоможе покращити здоров’я волосся.

Важливим для зміцнення волосся є залізо, чудовим джерелом якого є шпинат. Залізо потрібне нам, щоб еритроцити могли переносити кисень, в тому числі й до шкіри голови. Це сприяє покращенню росту волосся. До речі, випадання волосся – це одна з ознак дефіциту заліза. Магній, цинк, фолати та вітамін А теж відіграють свою роль і роблять волосся більш здоровим, міцним та блискучим.

Додати до свого раціону шпинат можна різними способами. Його можна додавати до смузі, салатів, запіканок та супів. Якщо ви худнете, але потребуєте перекусу, варений шпинат дасть вам відчуття ситості та забезпечить вас вітамінами і мікроелементами.

Поділись


Новини партнерів