5 напоїв, які пришвидшують метаболізм і допомагають схуднути

Скидання зайвих кілограмів, особливо після досягнення середнього віку, може бути справжньою проблемою. Однак, деякі продукти та напої можуть вам у цьому допомогти. Насправді, існує багато напоїв, які в поєднанні з фізичними вправами сприяють швидкому спаленню жиру в області живота, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось кілька напоїв, які варто додати до свого раціону, щоб стимулювати обмін речовин та пришвидшити схуднення:

Вода. Споживання великої кількості води допоможе вам досягти бажаного результату швидше, ніж ви могли очікувати. Склянка води може запобігти переїданню та збільшити кількість спалюваних калорій. Дослідження показало, що кількість спалюваної в стані спокою енергії починає зростати протягом 10 хвилин після того, як ви випили води і досягає максимуму через 30-40 хвилин. Вода – це найдешевший та найдоступніший спалювач жиру. Вона виводить з організму токсини, підсилює метаболізм та підтримує водний баланс організму.

Яблучний оцет. Це один з найпопулярніших напоїв для схуднення. Оцтова кислота, яка в ньому міститься, посилює обмін речовин, прискорює процес спалення жиру та пригнічує апетит. Дослідження на тваринах показали, що оцтова кислота може допомогти запобігти набору ваги та зменшити накопичення жиру в зоні живота та навколо печінки.

Зелений чай. Це один з найздоровіших та найефективніших напоїв для схуднення. Він містить багато корисних речовин, в тому числі і антиоксиданти. Один із них, епігалокатехін галат, може прискорювати метаболізм і спалення жиру. Також зелений чай містить кофеїн, який допомагає підвищити працездатність. Це робить тренування більш ефективними і дозволяє спалити більше калорій.

Лимонна вода. Багато любителів фітнесу починають свій день зі склянки лимонної води. Лимони багаті на вітамін С, який допомагає зміцнити здоров’я серця, прискорити обмін речовин та посилити імунітет. Також лимонна вода сприяє покращенню травлення, оскільки лимони містять клітковину.

Імбирний чай. Цей напій кожний з нас пив при застуді, але він також корисний для тих, хто хоче скинути кілька кілограмів. Імбирний чай підсилює метаболізм та пригнічує апетит, що дуже допомагає при схудненні.

Спробуйте замінити цими напоями висококалорійні напої з великим вмістом цукру, і результат не примусить себе чекати.

Поділись


Новини партнерів