Стали відомі найнебезпечніші натуральні інгредієнти скрабів для обличчя

Багато хто знає, що природа має велику кількість інгредієнтів, що підвищують привабливість, омолоджують шкіру і наповнюють її енергією. Однак деякі цілком собі натуральні компоненти можуть приносити безсумнівну шкоду, якщо використовувати їх в скрабах для обличчя.

Лимон. Він містить лимонну кислоту і має набагато більше побічних ефектів, ніж корисних властивостей для шкіри. Серед найбільш поширених можна назвати роздратування шкіри, викликане кислотністю фрукта. Лимон також може призводити до надмірної сухості, почервоніння і злущування. Саме тому його не слід застосовувати в домашніх скрабах для обличчя.

Сіль. Гранули солі маленькі за розміром, але вони можуть проникнути в шкірні пори і тим самим очистити їх. Однак втирання солі в обличчя надає непотрібний тиск на різного роду прищики і вугри, це може призводити до почервоніння й сухості.

Цукор. Кристалики цукру часто застосовуються в саморобних скрабах для тіла, але для обличчя вони не підходять. Грубі по своїй текстурі, ці кристали можуть пошкоджувати шкіру, викликаючи невеликі порізи, через що вона буде виглядати більш червоною. В результаті, шкірі обличчя потрібне надлишкове виробництво меланіну для самозахисту, що спровокує гіперпігментацію.

Грецькі горіхи. Ще один продукт, який через свої гострі краї викликає мікротравми на вразливій шкірі обличчя. А це приносить їй більше шкоди, ніж користі. Уникайте використання горіхів, особливо волоських горіхів в скрабах для обличчя, пише The Health Site

Поділись


Новини партнерів