Дієтолог Анжеліка Дюваль стверджує, що регулярно вживаючи часник, людина отримує можливість прожити довше на 10 років.
Лікар розповіла в своєму інтерв’ю, що завдяки вживанню часнику знищується патогенна флора в кишечнику – це, у свою чергу, сприяє зміцненню імунітету, який на 70 відсотків визначається бактеріальним складом кишечника.
«Здоровий кишечник – це запорука довголіття», – наголосила Анжеліка Дюваль.
Дієтолог додала, що при обробці та поїданні часнику в організм разом із диханням проникають леткі речовини. Ці речовини дають антимікробний ефект, знезаражують організм. Такий захист від бактерій теж дуже важливий у плані довголіття – він означає стійкість до запалення та інфекцій, які можуть скорочувати життя організму.
Крім того, пряний овоч насичений молібденом та хромом: дані мікроелементи покращують контроль рівня цукру в крові, а також регуляцію обмінних процесів, вироблення ферментів. Дюваль пояснила, що це зрештою сприятливо позначається на травній системі, стан якої відіграє велику роль у роботі імунітету та схильності до довголіття.
«Регулярне вживання часнику допоможе людині прожити на 10 років довше», – резюмувала медик, уточнивши, що це правило працює, якщо людина загалом тяжіє до здорового способу життя.