Важливим чинником довголіття є правильне харчування. Вчені з’ясували, що ризик смертності збільшується у 18 разів у тих, хто перестає вживати жири.
Фахівці розробили дієту довголіття. Вона включає достатнє споживання білка рослинного походження.
Також дослідники з’ясували, що веганський раціон знижує ризик захворюваності на онкологію, діабет, гіпертензію. Саме до цих захворювань схильні м’ясоїди.
Дієта довголіття передбачає витрати жирів із рослинних джерел, які дають близько 30 відсотків енергії.
Джерелами рослинних білків в основному є: горіхи, квасоля, насіння чіа та льону.
Якщо замінити раціон, в якому багато переробленої їжі, на меню, яке буде багате на горіхи, бобові, цільнозернові продукти, це допоможе значно збільшити тривалість життя, повідомили вчені.