Для поєднання з сиром найкраще використовувати продукти, які є джерелом повільних вуглеводів, – наприклад, овочі та зелень, каже експерт.
Лікар-ендокринолог Зухра Павлова розповіла, із чим не слід поєднувати і їсти сир. Медик нагадала, що в Україні з сиру люблять готувати сирники – їх нерідко вживають на сніданок, запиваючи чаєм чи кавою (какао). Павлова назвала це «поганим поєднанням», оскільки прийом таких напоїв разом із сиром позбавляє його корисних властивостей.
«Танін, що міститься в цих напоях, пов’язує багато корисних речовин (насамперед кальцій) у сирі, і вони стають марними», – уточнила медик.
Експерт порадила пити каву чи чай через певний інтервал після вживання їжі – наприклад, за годину.
За словами Павлової, вживати сир слід у поєднанні з повільними вуглеводами – до нього можна додавати овочі або їсти з цільнозерновим хлібом. Також спеціалістка рекомендує їсти сир у першій половині дня. Увечері перекус сиром може лише сприяти тому, що людина відчує загострення голоду.
«Кисломолочні продукти мають високий інсуліновий індекс, тобто сильно стимулюють синтез інсуліну (і відповідно голод). А зранку наші рецептори інсуліну не такі чутливі, як увечері», – пояснила ендокринолог.