За словами лікаря Юлії Андреанової, одним із продуктів, здатних продовжувати людське життя є крупи.
Медик Андреанова, розповідаючи в інтерв’ю про продукти, що сприяють довголіттю, виділила крупи – джерело білка, вітамінів, мінералів та клітковини, що покращує стан кишкової мікрофлори, від якої залежить стан імунної системи. Фахівець уточнила, що важливим плюсом круп є їхнє добре засвоєння організмом, який завдяки їм він інтенсивніше очищається від потенційних токсинів, небезпечних речовин.
«На другому місці за корисністю знаходяться овочі, фрукти, зелень та ягоди», – додала лікар.
Також медик назвала кисломолочні продукти здатними продовжувати життя. Їх споживання сприяє зростанню корисних бактерій у кишечнику, що покращує його захист від інфекцій та позитивно позначається на стані нервової системи, мозку.
Андреанова додала, що організм також повинен отримувати тваринний білок, який є джерелом амінокислот, які він використовує як будівельний матеріал. Експерт порадила періодично включати до раціону курку та рибу.
Крім того, шанси на довголіття підвищують продукти з йодом у вигляді різних дарів моря (включаючи морську капусту), темний шоколад або какао.