Починати свій день з кави – заняття приємне. Але тут є нюанси. Так, за словами лікаря-дієтолога, нутриціолога Наталії Нефедової пити каву необхідно лише після їжі.
Як пояснила фахівець, вживання кави за сніданком здатне порушити процес засвоєння макро- та мікроелементів, які містяться в їжі. Саме тому вона рекомендує пити каву лише через 30 хвилин після закінчення трапези.
Кава містить хелати, які агрегують метали і не дають їм нормально всмоктуватися. Якщо постійно запивати їжу кавою, ви отримуватимете менше цинку, заліза, магнію.
При цьому, кава може виводити з організму кальцій. Так вона рекомендувала компенсувати його втрату молочними продуктами. Або це може бути, наприклад, чорна кава зі шматочком сиру, за словами дієтолога. “Рослинне молоко теж підійде, але потрібно вибирати напій без цукру і збагачений вітамінами, кальцієм, залізом”, підсумувала думка Нефедова.