Перше приймання їжі має бути поживним та забезпечити не лише енергією, але й цінними речовинами. Однак не всі продукти мають такі властивості
Готові пластівці для сніданку
Ви швидко відчуєте голод, якщо почнете свій день з тарілки солодких пластівців. Більшість з них приготовані з рафінованого борошна, тому мають мало харчових волокон. Проте вони містять багато цукру та мало білка.
- Краще обрати натуральну вівсянку.
Сосиски
Ковбасні вироби, зокрема сардельки, готують із м’ясного фаршу, жиру, прянощів, ароматизаторів та наповнювачів. Зазвичай вони містять багато натрію та жирів. Натрій провокує підвищений артеріальний тиск, а жири —високий рівень так званого «поганого» холестерину.
- Замість ковбаси краще зранку з’їсти яйця та натуральний йогурт, які є джерелом цінного білка.
Білий пшеничний хліб
Його харчова цінність дуже мала — очищення борошна позбавляє хліб майже всіх цінних речовин, які є у зернах. До того ж він провокує «стрибки» цукру крові, спочатку підвищує його, а потім знижує, що викликає почуття голоду.
- Замініть білий хліб хлібом грубого помелу, бажано з овочами та яйцем.
Готові фруктові соки
У процесі виробництва соки позбавляються клітковини, але цукор і калорії, що містяться в ній, залишаються в напої, а це може призвести до зайвої ваги.
- Приготуйте домашнє смузі. Клітковина, що міститься в ньому, буде корисна для травлення.
Ароматизовані знежирені йогурти
Уникайте таких йогуртів: нестача жиру в них зазвичай компенсується великою кількістю цукру. Також варто пам’ятати, деякі вітаміни, що є в молочних продуктах (вітаміни А і D), погано засвоюються без жиру.
- Простий йогурт без домішок, особливо грецький, є чудовим варіантом для сніданку, оскільки містить велику кількість білка та кальцію.