Кардіолог Ганни Кореневич нагадала про головний принцип, який повинен дотримуватися питущими людьми – помірності.
“Величезне значення має дозування: якщо людина випиває більше келиха червоного сухого вина, то це вже йде їй на шкоду”, – постулює лікар.
Також кардіолог назвала найшкідливіший вид алкоголю для серця і судин – таким є пиво. За словами кардіолога, серцю і судинам може істотно шкодити пиво. З пояснень Кореневич випливає, що пивна піна є джерелом кобальту, речовини, велике дозування якої здатне «перевантажити серце».
Крім того, попереджає лікар-кардіолог, “пиво насичує кров вуглекислим газом, що провокує варикозне розширення вен, і сприяє гормональним збоїв”.
Підсилює шкоду від розпивання пива те, що часто напій закушується продуктами, які додатково підривають здоров’я серцево-судинної системи, – солоними, калорійними і жирними.