
Гіпертонія суттєво підвищує ризики серцевого нападу та інсульту.
Щоб знизити тиск, достатньо внести невеликі зміни в звичний спосіб життя. До них належать збалансоване харчування, фізичні вправи, скорочення вживання алкоголю і відмова від куріння. І є один продукт, який точно слід виключити при гіпертонії — це сіль.
Надмірне споживання солі може викликати підвищення артеріального тиску і збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту. Крім того, можлива затримка рідини в організмі. Національна служба охорони здоров’я Великобританії рекомендує вживати не більше 6 грамів солі на день, що складає близько однієї чайної ложки.
Перераховані нижче продукти містять велику кількість солі, і їх вживання може привести до перевищення ліміту:
— анчоуси;
— бекон;
— сир;
— шинка;
— оливки;
— соління;
— креветки;
— салямі;
— солоні і смажені горіхи;
— солена риба;
— копчене м’ясо і риба;
— соєвий соус;
— бульйонні кубики.