Сильний імунітет – головний захист від бактерій і вірусів, що потрапляють в організм. У його зміцненні чималу роль відіграє правильний і збалансований раціон. Численні дослідження доводять, що певні продукти допомагають імунній системі ефективніше боротися з хворобами.
Болгарський перець і апельсин
Незважаючи на поширену думку, сік з апельсина не буде чарівним засобом для боротьби із застудою. Але завдяки високому вмісту в ньому вітаміну C, він позитивно впливає на імунну систему, повідомляє PubMed. В одному середньому плоді міститься близько 68 мг цього елемента (приблизно 105 відсотків від денної дози), в зв’язку з чим фахівці радять вживати його на сніданок або в якості перекусу. Болгарський перець за вмістом вітаміну C цілком можна порівняти з апельсином.
Імбир і часник
Дослідження, опубліковане в Journal of Immunology Research, повідомляє, що вживання часнику підсилює імунну відповідь, задіюючи лімфоцити і макрофаги. Антиоксидантні властивості імбиру допомагають знизити системні запальні процеси в організмі людини. В результаті імунна система ефективніше протистоїть атакам мікробів.
Помідори і капуста калі
У листовій капусті калі, крім вітаміну C, містяться вітаміни A і E. За даними наукового дослідження 2018 року, саме у вітаміну A є властивість посилювати імунну відповідь клітин.
Помідори також багаті вітамінами A, C і лікопіном – антиоксидантом, що зменшує запальні процеси. Вчені відзначають, що після кулінарної обробки помідорів організм найлегше засвоює з них це з’єднання.