Згідно з новим дослідженням Бінгемтонського університету штату Нью-Йорк, психічне здоров’я жінок, ймовірно, в більшій мірі пов’язане з дієтичними факторами, ніж чоловіче.
Разом з науковим співробітником Карою М. Патріссі Бегдач проаналізував різні групи продуктів харчування, які пов’язані з психічним розладом у чоловіків і жінок у віці 30 років і старше, а також вивчив різні моделі харчування в залежності від частоти вправ і психічних розладів. Результати показують, що психічне здоров’я жінок в більшій мірі пов’язане з дієтичними факторами, ніж у чоловіків.
Психічний дистрес і частота фізичних вправ були пов’язані з різними моделями харчування і способу життя, які підтверджують концепцію зміни дієти і факторів способу життя для поліпшення психічного благополуччя.
«Ми виявили загальний взаємозв’язок між здоровим харчуванням, дотриманням правил здорового харчування, фізичними вправами і психічним благополуччям» , – сказав Бегдач. «Цікаво, що ми виявили, що через нездорову дієту рівень психічних розладів був вищий у жінок, ніж у чоловіків, що підтвердило, що жінки більш сприйнятливі до нездорового харчування, ніж чоловіки».
За словами Бегдаче, на підставі цього та інших досліджень дієта і вправи можуть бути першою лінією захисту від психічних розладів у зрілих жінок.
«Швидке харчування, відмова від сніданку, кофеїн і їжа з високим глікемічним індексом (HG) – все це пов’язано з психічним розладом у зрілих жінок», – сказав Бегдач. Фрукти і темно-зелені листові овочі (DGLV) пов’язані з психічним благополуччям.
За словами Бегдач, це дослідження забезпечує основу, необхідну медичним працівникам для складання дієтичних планів для заохочення фізичних вправ і поліпшення психічного благополуччя у зрілих дорослих. Це також могло б відкрити нову перспективу для дослідницького співтовариства при оцінці ролі дієти в психічних розладах.