Ранній сніданок може знизити ризик розвитку діабету

Ранні пташки не просто отримують більше часу для втілення планів на день, але і мають більш здоровий рівень цукру в крові, як показало нове дослідження. За його результатами, опублікованим на ENDO 2021, віртуальній конференції Ендокринного товариства, ранній сніданок асоціюється зі зниженням резистентності до інсуліну та зменшенням ризику розвитку діабету 2 типу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Висновки були частиною дослідження , яке стосувалось інтервального голодування , але вчені виявили, що ранній сніданок сніданок корисний навіть для тих, хто його не дотримується. Дослідження свідчить, що люди, які снідають раніше, мають нижчий рівень цукру в крові та меншу резистентність до інсуліну, незалежно від того, обмежували вони споживання їжі певними годинами.

Науковці використали дані про стан здоров’я та харчування 10575 дорослих американців, щоб з’ясувати, чи існує закономірність між термінами прийому їжі та рівнем цукру та інсуліну в крові.

Було виявлено, що при обмеженні часу на споживання їжі не більш, ніж десятьма годинами на добу, резистентність до інсуліну зростала. Це означає, що люди, які дотримувались періодичного голодування, менше реагували на інсулін – гормон, який регулює рівень цукру в крові. Інсулінорезистентність є фактором ризику розвитку діабету 2 типу.

Однак було встановлено, що у людей, які зробили перший прийом їжі до 8:30 ранку, мали нижчий рівень інсулінорезистентності, незалежно від того, голодували вони чи ні.

Хоча голодування, здавалося, не мало впливу на рівень цукру в крові, ранній сніданок точно його мав. Люди, які снідали о 8:30 ранку, мали нижчий рівень цукру в крові, що дозволяє припустити, що ранній сніданок має більше метаболічних переваг.

Хоча сніданок не обов’язково є найважливішим приоймом їжі за день, але він допомагає підтримувати стабільний рівень енергії. Найкраще починати день з комбінації білка, корисних жирів, клітковини та цільного зерна. Ви можете з’їсти йогурт з фруктами та горіхами або яйця з овочами та цільнозернові тости.

Поділись


Новини партнерів