Квасолю можна їсти як саму по собі, так і в супах, овочевих рагу або в складі салатів. Пропонуємо вашій увазі добірку смачних рецептів, головним інгредієнтом яких є квасоля. Надіємось вам сподобаються ці страви.
Тушкована квасоля з овочами
Смачна квасоля з овочами – це якраз те, що потрібно для ситного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- квасоля (суха) – 500 г.
- цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- перець болгарський – 1 шт.
- томати у власному соку – 1 банка (400 г), можна більше, за смаком.
- аджика (за бажанням) – 1 ч.л.
- часник – 4-5 зубчиків (за смаком)
- зелень петрушки, кропу – 1 пучок
- олія для смаження
- сіль за смаком
Приготування
Квасолю заливаємо великою кількістю холодної води і залишаємо на ніч.
На ранок воду зливаємо, квасолю промиваємо і знову заливаємо свіжою водою. Ставимо на плиту і варимо при слабкому кипінні близько 1,5-2 годин до м’якості квасолі. Солимо квасолю в кінці варіння. Відкидаємо на друшляк і даємо воді стекти.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю.
Нарізаємо болгарський перець спочатку соломкою, потім невеликими кубиками.
У блендері подрібнюємо часник разом із зеленню, можна порубати ножем.
До обсмаженої цибулі, додаємо болгарський перець, і тушкуємо 1-2 хвилини.
Додаємо квасолю.
Потім додаємо баночку томатів у власному соку.
Порада:
За бажанням, можна додати чайну ложечку грузинської аджики, в ній чудово збалансований склад грузинських спецій, вона підкреслить смак квасолі і додасть трохи пікантності.
Все готуємо близько 4-5 хвилин, щоб смаки об’єдналися, можна додати трохи відвару від квасолі якщо хочете щоб соусу вийшло більше.
Солимо і перчимо до смаку.
Додаємо зелень з часником, доводимо до кипіння і відразу вимикаємо.
Даємо настоятися під кришкою хвилин 10 і можна кликати сім’ю за стіл.
Смачного!
Паштет з квасолі і волоських горіхів
Пропонуємо вам простий рецепт паштету з консервованої квасолі, потрібно тільки змішати і подрібнити перераховані в рецепті інгредієнти до однорідності і закусочна паста вже у вас на столі.
Інгредієнти:
- квасоля консервована – 1 банка
- горіхи волоські (очищені) – 50г
- цибуля ріпчаста – 100г
- часник – 2 зубчики
- перець мелений – за смаком.
Приготування:
Перекладіть консервовану квасолю з банки разом з половиною рідини у миску, в якій будете готувати паштет. Часник пропустіть через прес. Волоські горіхи потрібно обсмажити на сухій сковороді, остудити і порубати ножем. Цибулю дрібно порізати і обсмажити на олії.
Перебийте квасолю блендером і додайте часник.
Туди ж покладіть обсмажену цибулю і горіхи. Знову все добре перебийте блендером.
Паштет готовий. Можна зробити бутерброди з квасоляним паштетом на чорному хлібі.
Смачного!
Густий томатний суп з білою квасолею
Приготувати такий суп дуже легко і просто. Потрібно мінімум доступних інгредієнтів, бажання і трохи часу. Традиційне поєднання квасолі і томату, ароматні трави і пікантний смак болгарського перцю роблять суп дуже насиченим, і незважаючи на відсутність м’яса, поживним.
Інгредієнти:
- квасоля біла (суха) – 200г.
- перець болгарський – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 цибулини
- морква – 1 шт.
- паста томатна – 4 ст. л.
- орегано – 1 ч. л.
- перець чорний (мелений) – за смаком
- сіль за смаком
- олія для смаження.
Приготування:
Сушену білу квасолю, потрібно добре промити, залити холодною водою, і залишити на ніч.
Потім квасолю потрібно промити під проточною водою і перекласти в каструлю. Залити водою і відварити до готовності (на це піде приблизно 1 година).
Тим часом, поки відварюється квасоля потрібно підготувати овочі. Обидві цибулини подрібнити. Моркву порізати кубиками. Також порізати помідор. Соломкою нарізати болгарський перець.
У сковорідку налийте олію, додайте цибулю з морквою, і обсмажте.
З готової квасолі злийте воду.
Далі в каструлю з цибулею і морквою потрібно додати болгарський перець і помідори. Всипати орегано, додати чорний перець і сіль за смаком. Залити 100 мл води і 30 хвилин тушкувати на слабкому вогні.
Через 30 хвилин до тушкованих овочів додайте томатну пасту. Перемішайте.
Відразу ж додайте відварену квасолю і готуйте ще 15 хвилин.
Через зазначений час густий томатний суп з овочами і білою квасолею готовий. Подати квасолевий суп до столу, потрібно гарячим з скибочками хрусткого хліба. Смачного!
Читайте також: Тушковані яблука з фініками і корицею: десерт без шкоди для фігури!