Пиво – це популярний напій, який хоча б час від часу вживає більшість людей. Для його приготування використовують процес, який називається ферментацією. Найчастіше, коли люди збираються “чогось випити” ввечері, вони обирають саме пиво, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.
Кожний сорт пива має інший смак, запах та спосіб приготування. Люди, які дотримуються дієт для схуднення, зазвичай намагаються уникати пива і алкоголю загалом. Та чи замислювались ви колись про реальний вплив пива на здоров’я людини?
Термін “пивний живіт” використовують для позначення накопичення жиру в зоні живота через постійне вживання пива. Цей жир також називають вісцеральним жиром або абдомінальним ожирінням.
Огляди, опубліковані в PubMed Central, під назвою “Чому вісцеральний жир шкідливий: механізми метаболічного синдрому” та “Зв’язок між абдомінальним ожирінням та метаболічним синдромом”, дозволили зробити висновок, що вживання пива може бути пов’язане з нездоровим збільшенням ваги.
Ось кілька негативних наслідків вживання алкоголю для здоров’я людини:
- Це може спричинити тимчасові порушення когнітивних функцій у людини. Втрата моторики також є вираженим наслідком вживання алкоголю.
- Спиртні напої залежно від сорту можуть містити велику кількість цукру та мати високу калорійність. Це може спричинити нездоровий набір ваги.
- Зневоднення – поширений наслідок вживання алкоголю. Вода підтримує функціонування людського організму, і сильне зневоднення може призвести до летального результату.
- Порушення функції печінки є шкідливим ефектом постійного вживання алкоголю. Це може призвести до підвищення рівня токсинів в організмі.
- Оскільки алкоголь може спричинити підвищення рівня цукру в крові, він може завдати шкоди людям, які страждають на діабет.
Ви можете позбутись зайвої ваги, яку набрали через вживання пива, кількома способами, зокрема вживати його помірковано, так як зловживання алкоголем призводить до набору ваги; віддавати перевагу напоями з нижчим вмістом алкоголю та цукру; дотримуватись збалансованої дієти з високим вмістом клітковини і залишатись фізично активними.