Вітамін С застосовується для профілактики та лікування кількох інфекційних хвороб. Це дуже важлива поживна речовина, необхідна для вашого організму. Вітамін С є антиоксидантом і має велике значення для вашої шкіри, кісток, м’язів і інших тканин організму. Він прискорює загоєння ран. Вітамін С допомагає організму засвоювати залізо, знижує ризик застуди та інших подібних інфекцій. Вітамін С – життєво необхідна поживна речовина для організму. Він бере участь у процесах функціонування організму, таких як утворення колагену, правильна робота імунної системи та підтримка міцності зубів. Вітамін С також відомий як L-аскорбінова кислота. Він присутній у деяких продуктах харчування. Вживання вітаміну С дає тілу швидкий приплив енергії, а також покращує обмін речовин, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.
Вітамін С належить до водорозчинних вітамінів, тому ви повинні кожного дня споживати його добову норму. Деяким людям потрібно більше вітаміну С, їм можуть знадобитись дієтичні добавки. До таких людей належать курці, вагітні жінки, люди, що одужують після операції, люди, що одужують після нещасних випадків та жертви опіків. Всі інші можуть легко отримати необхідну кількість цієї поживної речовини з продуктів харчування.
Ось 5 овочів, які можуть забезпечити вас вітаміном С:
Броколі. Броколі надзвичайно багата на вітамін С і може допомогти знизити ризик запальних захворювань. Слід споживати принаймні півсклянки броколі. Дослідження показали, що вживання броколі зміцнює імунітет і зменшує ризик серцевих захворювань.
Помідори. Помідори є чудовим джерелом вітаміну С. Ви можете їсти подрібнені помідори або пити томатний сік, залежно від того, що вам подобається більше. Вони містять антиоксиданти, які допомагають боротися з різними захворюваннями.
Цвітна капуста. Цвітна капуста містить велику кількість вітаміну С і рекомендується людям, які мають слабку імунну систему. Вона відома своїми протизапальними властивостями. Це багатий на вітаміни овоч і його можна вживати як у сирому, так і у вареному вигляді. Це також дуже хороше джерело харчових волокон.
Болгарський перець. Всі види болгарського перцю, такі як червоний, жовтий та зелений болгарський перець, багаті на вітамін С. Він містить майже втричі більше вітаміну С, ніж будь-які інші овочі. Він може легко забезпечити вас добою нормою цієї поживної речовини. Встановлено, що люди, які регулярно їдять болгарський перець, рідше хворіють на серцево-судинні захворювання.
Шпинат. Шпинат містить велику кількість вітаміну С. 100 г шпинату містять 28 мг вітаміну С. Це допомагає оздоровити шкіру та волосся. Також шпинат приносить користь здоров’ю очей та зменшує ризик зараження різними інфекціями. Вживання шпинату, приготованого на пару, забезпечує найкращі результати.