Найкориснішим фруктом для підтримки роботи серця є авокадо, стверджує доктор медичних наук, лікуючий кардіолог з Нью-Йорка Сюзанна Стейнбаум.
Спеціаліст констатує, що деякі продукти мають більше корисних властивостей для серця, ніж інші. Лікар Стейнбаум рекомендує щодня вживати в їжу найбільш корисний фрукт – авокадо.
«Авокадо містить мононенасичені і поліненасичені жири, які необхідні для здорового харчування серця. Ці типи жирів дуже корисні – дослідження пов’язують їх зі зниженням запалення і рівня «поганого» холестерину ЛПНЩ. Особисто я з’їдаю по половинці кожен день», – повідомила кардіолог на порталі Well + Good.
Крім того, фрукт містить вітаміни і поживні речовини, що знижують кров’яний тиск і зменшують запалення, – наприклад, магній і калій. Його клітковина зменшує ризик метаболічного синдрому – стану, що загрожує виникненням діабету і хвороб серця.
Лікар порадила з’їдати половинку такого корисного для серцевого м’яза фрукта щоранку. За словами медика, в плані оздоровлення міокарда це «їжа номер один».