При діабеті дуже важливе правильне харчування та регулярні фізичні вправи. Навіть якщо людина, що страждає на діабет, робить ін’єкції інсуліну або приймає інші медичні препарати для підтримки здорового рівня глюкози в крові, регулярне вживання продуктів, що містять багато цукру, може призвести до появи ускладнень, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.
Діабет – це хронічне захворювання, що характеризується підвищеним рівнем цукру у крові. І хоча причини діабету можуть бути різні, здорове харчування залишається ключовим фактором для керування проявами цієї хвороби. Деякі продукти, як от цукор-пісок, діабетикам, цілком очевидно, не підходять. Про інші можна знайти багато суперечливої інформації, яка заплутує людей.
Одним з таких продуктів є арахіс. Арахіс – це бобова рослина, яка вперше з’явилась у Південній Америці. Вон є родичем квасолі, сочевиці та сої. Досить часто зустрічається алергія на арахіс та продукти з нього. Найбільш поширеною вона є у США.
Якщо врахувати, що арахіс належить до бобових, для діабетиків він має бути безпечним. Вуглеводи, які містяться у бобових – це повільні вуглеводи, які не викликають сплеску рівня глюкози в крові.
Арахіс має глікемічний індекс 13. Людям, які страждають на діабет, рекомендується вживати продукти, які мають низький глікемічний індекс (до 40). Арахіс вписується у безпечний для діабетиків діапазон, тому його можна вживати, якщо у вас немає алергії на нього.
Ви можете додати арахіс у свій раціон різними способами – його можна вживати, як окрему закуску, додавати у салати, випічку, білкові коктейлі, тощо. Але врахуйте – арахіс досить калорійний. 100 г арахісу містить майже 570 калорій. Тому, знайте міру.