Високий кров’яний тиск збільшує ризик інфаркту, інсульту та пошкодження судин. Фахівці стверджують, що деякі продукти харчування можуть допомогти знизити та контролювати артеріальний тиск, пише Жіночий світ з посиланням на Express.
Зазвичай люди, які страждають від підвищеного тиску в першу чергу отримують рекомендацію зменшити споживання солі та ввести в свій раціон трав’яні чаї. Одним з напоїв, які знижують рівень артеріального тиску є чай з шипшини.
Шипшина містить велику кількість флавоноїдів, які знижують кров’яний тиск та покращують приплив крові до серця.
Шеститижневе дослідження, в якому взяла участь 31 людина з ожирінням, показало, що ті, хто вживав 40 г порошку шипшини на день, мали в кінці експерименту значно нижчий артеріальний тиск, ніж контрольна група.
Зниження артеріального тиску – це лише один зі способів зміцнити здоров’я серця. Інший – це зниження рівня холестерину в крові. Надлишок холестерину може закупорювати судини і збільшує ризик інфаркту та інсульту. Завдяки високому вмісту вітаміну С, шипшина знижує рівень “поганого” холестерину в крові.
Огляд 13 досліджень показав, що вживання 500 мг вітаміну С на день пов’язане зі значним зниженням рівня ЛПНЩ.
Серед інших способів знизити артеріальний тиск медики виділяють скорочення споживання солі, перехід на дієту з низьким вмістом жиру та великою кількістю клітковини. Також рекомендується відмовитись від алкоголю, позбутися зайвих кілограмів і регулярно займатись спортом.